Verkkokauppa naisten asuste brändille

Digikaupat toteutti asiakasprojektina verkkokaupan naisten asuste brändi Kiedo kietaisuvöille. Jatkuvasti kasvava myynti vaatii alleen tehokasta verkkokauppaa. Tavoitteena oli luoda myyntikanava tuotteille ja tehdä asiakkaiden ostoprosessista mahdollisimman helppoa ja ripeää.

Tämän kirjoituksen luettuasi tiedät mitä muutoksia Kiedo sai verkkokaupan tulon myötä ja mitä toivottuja ominaisuuksia verkkokauppaan tuotiin.

Mikä on Kiedo?

Kiedo on kotimainen naisten kietaisuvöitä valmistava asustebrändi. Kietaisuvyöt valmistetaan Suomessa ylijäämänahasta ja kotimaisesta riistasta, kuten poronnahasta. Ensimmäinen Kiedon prototyyppi valmistettiin alkuvuodesta 2019. Nousujohteinen myynti alkoi vaatimaan verkkokauppaa, jotta kaikki brändin potentiaali saadaan esiin. 

Kiedon toiminnan ytimen muodostavat sen arvot: kestävä muoti, eettisyys ja lähituotanto, ekologisuus ja suomalaisuus.

Miksi verkkokauppa tehtiin Shopifyyn?

Kiedolla ei aiemmin ollut vielä verkkokauppaa ollenkaan, joten rakennustyö pystyttiin aloittamaan puhtaalta pöydältä. Ennen tuotteiden myynti hoidettiin pääosin Instagramin ja Facebookin yksityisviesteillä, joka oli todella aikaa vievää.

Yrittäjän tuttavien aiemmat kokemukset Shopifystä verkkokaupan alustana vahvistivat myös Kiedon verkkokaupan tekoa kyseiselle alustalle.

Mitä verkkokauppaan tehtiin?

Kiedon verkkokauppaa lähdettiin alusta alkaen tekemään ns. kuvat edellä. Kietaisuvöiden tapainen tuote verkkokaupassa vaatii paljon varsinkin asukuvia. Onneksi tässä tapauksessa niitä oli reilun vuoden aikana napsittu todella paljon. Verkkokaupassa tekstit ovat myös tärkeitä, mutta isoilla terävillä kuvilla varustettu sivu havainnollistaa asiakkaalle tuotteen parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Sivuista lähdettiin tekemään simppeleitä ja toimivia - ilman mitään ylimääräistä. Oli siis selvää ettei kauppaan tule ominaisuuksia vain sen vuoksi, että sivuille saataisiin täytettä. Sivujen kaikilla osioilla on selkeä tarkoitus ja päämäärä. 

Instagramin ollessa isossa roolissa Kiedolla täytyi myös verkkokauppaan tuoda Instagramin “feedi” esille. Tämän johdosta asiakkaat pääsevät suoraan kaupasta klikkaamalla katsomaan stailauskuvia ja hakemaan inspiraatiota pukeutumiseen.

Maksupalvelu ja logistiikka

Maksupalveluna verkkokaupassa toimii Checkout Finland. Maksutapojen valikoimaan kuuluu: Pankki- ja korttimaksut, mobiilimaksutavat sekä lasku- ja osamaksutavat. Checkoutilla saatiin verkkokauppaan laaja valikoima eri maksutapoja, joten jokaiselle asiakkaalle löytyy varmasti sopiva tapa maksaa ostokset.

Logistiikka verkkokaupassa hoidettiin Pakettikauppa -palvelua hyödyntäen. Pakettikaupalla saatiin tuotua mm. laajemmat toimitusvaihtoehdot asiakkaille. Asiakkaat voivat valita itselleen sopivimman noutopisteen tilaamilleen tuotteille.

Lopputulos

Tavoitteenani verkkokauppojen rakentajana on viedä hienoja tuotteita verkkoon ja mahdollistaa niiden mutkaton matka asiakkaiden ostoskorin kautta käyttöön. Kiedo sopi tavoitteeseeni kuin se kuuluisa nenä päähän. 

Tuloksena Kiedolle saatiin verkkokauppa, joka on visuaalinen ja selkeä. Suurien kuvien ja kattavien tuotetekstien johdosta asiakkaiden on helppo löytää tuotteet verkkokaupasta ja mieluisan tuotteen löytyessä tehdä ostos.

Asiakkaan palaute projektista:

"Kiedon verkkosivujen projekti oli mutkaton, ja lopputulos juuri sitä mitä odotinkin. Tuomo on kaupallista näkemystä omaava ammattilainen, jolla löytyy aina nopeasti perusteellinen vastaus jokaiseen kysymykseen.


Hän ideoi asiakkaan toiveiden pohjalta kaupallisesti ja visuaalisesti toimivia ratkaisuja - ehdotukset syntyvät nopeasti ja yhteistyö on ollut erittäin positiivista ja miellyttävää. Yhteistyömme tulee jatkumaan tulevaisuudessa!" - Eija / Kiedo.fi

Myyntitapahtuman hoitaa nyt Instagramin yksityisviestien sijasta Shopify. Tämän johdosta yrittäjälle vapautuu arvokasta aikaa asiakaspalveluun, uusien ja nykyisten tuotteiden kehittämiseen ja myös siihen tärkeimpään - ajan viettoon perheen ja läheisten kanssa.

Käy kurkkaamassa Kiedon Facebook -sivuilta asiakkaiden mielipiteet uudesta verkkokaupasta.

Onko sinulla tuote tai palvelu, joka tarvitsee verkkokauppaa? Ota yhteyttä ja rakennetaan tuotteillesi myymälä verkkoon.

Takaisin blogiin