Sivutoimisen verkkokaupan myynti kasvuun Shopifyn avulla

25 heinäkuu, 2020

Sivutoimisen verkkokaupan myynti kasvuun Shopifyn avulla

Rakentelin asiakasprojektina pienen sivutoimisen verkkokaupan muutosprojektin Squarespace verkkosivu -alustalta Shopifyyn. Tavoitteena oli luoda edellytykset myynnin kasvulle lisäämällä ominaisuuksia ja tehdä verkkokaupasta asiakkaalle entistä parempi käyttää. Tämän kirjoituksen luettuasi tiedät miksi Omakilpi päätti siirtää verkkokaupan Shopifyyn ja mitä toivottuja ominaisuuksia verkkokauppa sai.

Kirjoituksen "Lopputulos" -osiossa on myös esitelty mitä tuloksia ensimmäisen kuukauden ajalta saatiin verkkokaupan siirtämisellä Shopifyyn.

Mikä on Omakilpi?

Aluksi on hyvä esitellä lyhyesti millaiselle yritykselle projekti toteutettiin. Omakilpi on pieni verkkokauppa, joka valmistaa kilpiä useisiin eri käyttötarkoituksiin kuten: nimi kilviksi lastenvaunuihin, kodin sisustukseen sekä näyttelyautojen nokalle. Kilvet tehdään kustomoituna asiakkaan valitsemaan väriin ja kilpeen painettavaan tekstiin.

Miksi kauppa päätettiin siirtää Shopifyyn?

Aiemmin omakilpi.fi oli rakennettu Squarespace verkkosivualustalle. Ongelmana tässä oli se, että Squarespace ei itsessään ole verkkokaupalle paras mahdollinen alusta. Squarespace on keskittynyt enemmän verkkosivu alustaksi. Omakilven ollessa Squarespacessa oli verkkokaupan osuus toteutettu Holvi -palvelulla. 

Kahden eri palvelun yhdistelmässä oli kuitenkin omat haasteensa. Asiakkaat kokivat hämmentäväksi, kun ensin ollaan omakilpi.fi -sivuilla ja klikatessa kilpien tuotesivulla “Kauppaan” -nappia hypättiinkin seuraavaksi Holvi.fi -sivuille.

Omakilven kilvet ovat kustomoituja ja niiden tekstit tehdään asiakkaan toiveiden mukaan. Yhden kilven väri ja tekstin väri -vaihtoehtojen yhdistelmät muodostavat lähes 100 eri vaihtoehtoa. Suuren “variaatioiden” määrän vuoksi oli selvää, että näille vaihtoehdoille täytyy olla omat alasvetovalikot. Entisessä verkkokaupassa asiakkaan täytyi kirjoittaa haluamansa värit tilauslomakkeelle joka aiheutti myös haasteita mm. asiakkaan toivoessa kilvelleen väriä, jota ei ollut valikoimassa.

Mitä muutoksia tehtiin?

Shopifyyn siirtyessä jokaiselle kilvelle saatiin tehtyä alasvetovalikot kilven värille sekä kilven tekstille. Lisäksi saatiin myös luotua muuttuva kuva tuotesivulle, jolloin asiakkaan valitessa alasvetolaatikosta kilven värin muuttuu tuotekuvaksi valittu väri. Edellä mainituilla muutoksilla pyritään välttämään sekaannuksia ja helpottamaan asiakkaan ostopäätöstä.

Nykyiseen verkkokauppaan saatiin myös koodattua “kilven teksti” -kohta. Kilven teksti -kohtaan asiakas voi kirjoittaa kilpeen haluamansa tekstin. Tämä muutos oli verkkokaupan ylläpitäjän toivomuslistan kärjessä projektia suunniteltaessa.

Uuteen verkkokauppaan saatiin myös Google Analytics toimimaan, jota ei edelliseen verkkokauppaan oltu saatu asennettua. Tämän muutoksen myötä pystytään tekemään paremmin päätöksiä ja parantamaan katetta Google mainonnan kanssa.

Lopputulos

Lopulta projektissa päästiin tavoitteeseen parantaa asiakkaan käyttäjäkokemusta verkkokaupassa ja luoda edellytykset myynnin kasvulle. Asioiminen verkkokaupassa sekä tuotteen lisääminen ostoskoriin on nyt asiakkaalle helppoa, joten oston ei pitäisi jäädä enää siitä kiinni. Seuraavaksi onkin aika keskittyä isommin verkkokaupan myynnin kasvattamiseen ja sen suhteen suunnitelmia on jo hiottu, mutta niistä lisää myöhemmin.

PÄIVITYS: Kuukausi Shopifyyn siirtymisen jälkeen Omakilven myynti on kasvanut merkittävästi - koskematta markkinointiin. Alkuvuoden Tammi-Kesäkuu 2020 keskiarvo myynnissä oli n. 750 euroa /kk. Shopifyyn siirtymisen jälkeen ensimmäisen kuukauden myynti oli 1 512 euroa.Ensimmäisen kuukauden konversio oli 5,06%.

Onko sinulla tuote tai palvelu, joka kaipaa 24/7 auki olevaa myymälää verkkoon?

Ota yhteyttä niin mietitään millainen verkkokauppa sinulle rakennettaisiin.