Verkkokaupan perustamisen kustannukset

15 syyskuu, 2020

Verkkokaupan perustamisen kustannukset

Oman verkkokaupan perustamista pohtiessa usein mieleen tulee eri verkkokauppa alustat ja niiden toisistaan poikkeavat hinnat. Verkkokaupan perustamisen kustannukset koostuvat itse verkkokauppa alustasta, maksupalvelusta sekä mahdollisista lisäosista, jolla saadaan lisätoimintoja kauppaan.

Tämän kirjoituksen luettuasi hahmotat millaisia kuluja tulee pyörittäessä verkkokauppaa Shopify -alustalla.

Shopify paketti - kuukausivuokra myymälästä

Verkkokaupan perustamisen kustannukset Shopifyssä koostuvat muutamasta “pakollisesta” kulusta sekä mahdollisten maksullisten lisäosien tuomista kuluistasi. Shopifyn kulu pienelle verkkokaupalle on $29 (n. 25 euroa) kuukaudessa. $29 maksava Shopify “Basic” -paketti, joka on kuin vuokra, jonka maksat Shopifylle kuukausittain, että saat rakentaa ja ylläpitää verkkokauppaasi heidän alustalla. Shopify kuukausimaksua voi verrata vaikka kivijalkakaupan kuukausivuokraan.

Shopify -pakettia on olemassa myös $79 (n. 70 euroa) kuukaudessa maksavana. Kyseisessä paketissa on myyntikohtainen provisio pienempi kuin $29 maksavassa paketissa. Verkkokauppasi myynnin ollessa n. 4 000 euroa /kk tai enemmän - kannattaa valita $79 maksava Shopify paketti. Tämä on kuitenkin tapauskohtainen.

Maksupalvelu - suomalaiset maksutavat verkkokauppaan

Toinen pakollinen kulu koostuu maksupalvelusta, jolla saadaan suomalaiset maksutavat verkkokauppaan. Maksupalvelu hoitaa maksutoiminnot ja esimerkiksi tilittää myyntituotot valitsemillesi tilille.Maksupalveluita Shopify verkkokauppiaille tarjoavat mm. Paytrail ja Checkout Finland. Maksupalvelun kuukausikulut ovat n. 60 euroa kuukaudessa + mahdollinen palkkio jokaisesta myydystä tuotteesta. 

Verkkokaupan ylläpitäminen kulut

  • Shopify Basic -paketti 25€ (29$)
  • Maksupalvelu n. 60€ / kk (plus % -provisio jokaisesta myynti tapahtumasta)

Nämä kaksi yllämainittua kulua ovat välttämättömiä Shopify kauppiaalle, jotta pystyt ylläpitämään verkkokauppaa Suomessa. Kyseisillä kuluilla saa käyttöönsä verkkokauppa alustan (“myymälän”) sekä maksupalvelun verkkokaupan raha-asioiden hoitoon.

Mitä kuluja ei lasketa mukaan?

Verkkokaupan perustamisen kustannukset ja kiinteät kulut ovat erittäin pienet verrattaessa niitä esimerkiksi kiinteän toimipisteen vaativaan kivijalkamyymälään kaupungin keskustassa. Kivijalkamyymälöitä vähän puolustaakseni täytyy todeta, että hyvällä paikalla oleva myymälä saa myyntiä ilman markkinointiin panostamista - mitä verkkokauppa harvoin saa alkuvaiheessa.

Lisää kuluja tulee jos Shopify verkkokauppaan halutaan lisää toiminnallisuuksia, joita voivat olla esimerkiksi Instagram -äppi, jolla asiakas voi tehdä ostoksen selatessa Instagramiasi. Lisäosat maksavat kuitenkin useasti todella vähän - vain muutamia euroja. Lisäosan voi aina poistaa esimerkiksi parin kuukauden kokeilun jälkeen jos se ei täytä vaatimuksia.

Loppusanat

Lopuksi täytyy kuitenkin todeta, että verkkokaupan perustamisen kustannukset ovat hyvin pienet. Verkkokauppoja voi toki rakentaa ilmaisillekin alustoille, mutta näissä joudutaan usein tekemään todella paljon kompromisseja ulkonäön ja käytettävyyden kanssa.Miksi kukaan maksaisi verkkokauppa alustasta jos sen voisi rakentaa yhtä hyvänä ja toimivana ilmaisellekin?

Nyrkkisääntönä todettakoon, että jo noin 100 euron kuukausi kustannuksilla pyörittää verkkokauppaa yhdellä maailman edistyksellisimmistä verkkokauppa alustoista. Edellä mainituilla kuluilla saat saatettua tuotteesi verkkokauppaan miljoonien silmäparien eteen.

Onko sinulla tuote tai palvelu, joka tarvitsee verkkokauppaa? Ota yhteyttä ja kerro liiketoiminnasta sekä tavoitteistasi verkkokaupalle niin mietitään yhdessä millainen verkkokauppa sopisi sinulle ja tuotteillesi parhaiten.