Shopify verkkokauppa

Verkkosivujen ja verkkokaupan teko alkaa aina valitsemalla omaan käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuva verkkokauppa alusta. Shopify verkkokauppa alusta – mikä se on ja kenelle se parhaiten soveltuu?

Tämän kirjoituksen luettuasi saat käsityksen mikä Shopify on, mitä ominaisuuksia se sisältää ja minkälaiselle verkkokauppiaalle se parhaiten soveltuu.

Mikä on Shopify?

Shopify on kanadalainen verkkosivu- ja verkkokauppa alusta, joka on kohonnut lähivuosina suureen suosioon kansainvälisesti. Shopify verkkokauppa on hienosti kehityksen aallonharjalla mukana ja kehittyy kokoajan globaalin verkkokaupan suosion kasvaessa. Verkkokaupan Shopifyssä saa nykyisin myös suomenkieliseksi niin ohjauspaneelista kuin asiakasnäkymästäkin.

Onko Shopify verkkokauppa helppokäyttöinen?

Shopify on suhteellisen helppokäyttöinen, jonka johdosta verkkokaupan pystyy rakentamaan kuka vain – ota kuitenkin huomioon, että Shopify vaatii opettelua. Verkkokaupan rakentaminen ei vaadi koodaustaitoa. Shopify verkkokauppaa pystytään kuitenkin kustomoida koodaamalla. Huom! En suosittele alkaa lisäämään koodia verkkokauppaan jos et tiedä mitä olet tekemässä. 

Ei ammattitaitoinen koodailu voi helposti johtaa sivujen huonoon responsiivisuuteen, jolla tarkoitetaan ettei sivut näytä mobiililaitteella hyvältä.

Blogi Shopify verkkokaupan yhteydessä

Oletko aloittamassa verkkokauppaa ja haluaisit blogin kauppasi yhteyteen? Shopify verkkokaupan yhteyteen voidaan rakentaa blogi. Blogi on paikka kertoa myytävien tuotteidesi hyödyistä asiakkaalle ja esimerkiksi jakaa omaa tarinaasi ja näin luoda yhteys sinun ja lukijoiden välille.

Shopify teemat

Shopifyllä on ammattilaisten valmiiksi tekemiä teemoja eli valmiita pohjia sivuillesi. Ilmaisia teemoja on 8, joiden joukosta voi valita eniten silmää miellyttävän ja vaihtaa omat kuvat ja tekstit tilalle. Maksullisia teemoja on useita kymmeniä erilaisia, jotka ovat jaoteltu eri kategorioihin (urheilu, sisustus, vaatteet & muoti, kauneus & terveys, elektroniikka ja taide)

Maksulliset teemat maksavat kertaostoksena $140-$180 / kappale.

Verkkokaupan lisäosat (Apps)

Shopify verkkokauppaa pystyy laajentamaan erilaisilla Shopifyn sovelluskaupasta saatavilla lisäosilla. Sovelluskauppa toimii samalla tavoin kuin lataisi älypuhelimeen sovelluskaupasta esim. Applen App storesta sovelluksen. Sovelluskaupassa on ilmaisia sekä maksullisia sovelluksia joiden avulla verkkokauppasi toimintaa pystytään kehittämään haluttuun suuntaan.

Sivun rakennustyökalut

Shopify kauppaa voidaan rakentaa usealla eri tavalla. Perinteinen tapa on luoda verkkokauppa Shopifyn omalla sivun rakennustyökalulla. Työkalu on varsin suppea eikä omaa niin hyviä ominaisuuksia kuin ulkopuolisen tarjoajan sivun rakentamistyökalut. 

Sivun rakennustyökaluja ovat mm: ShogunPageFlyGemPages, Page Studio ja HyperVisual.

Nämä ulkopuolisen tarjoajan sivun rakennustyökalut ovat lisäosina ladattavissa Shopifyn sovelluskaupasta. Lähes kaikkia työkaluja voi kokeilla ilmaiseksi, joten kannattaa kokeilla mikä on itsellesi sopivin. Olen itse käyttänyt Shogun, GemPages ja PageFly sivunrakennus työkaluja rakentaessani sivuja.

Shopify on mobiiliystävällinen

Verkkokaupan hyvältä näyttäminen ja toimivuus niin pöytäkoneella, tabletilla ja mobiililaitteella on elintärkeää vuonna 2021. Kokemukseni mukaan verkkosivujen kävijöistä 65-75% käyttää sivuja mobiililaitteella ja tämä prosenttiosuus on pikkuhiljaa vuosien varrella noussut tasaisesti mobiililaitteiden käytön yleistyessä.

Shopifyllä rakentaessa sivuja pystytään kokoajan seuraamaan miltä ne näyttävät kaikilla eri päätelaitteilla katsottaessa. Sivuja pystytään tietenkin myös muokkaamaan halutunlaiseksi oman valinnan mukaan ja mahdolliset ongelmakohdat poistamaan. 

Shopify teemakaupasta hankitut valmiit teemat toimivat kokemukseni mukaan varsin hyvin kaikilla laitteilla. Tehdessäsi valmiiseen pohjaan muokkauksia muista aina käydä sivu läpi ennen julkaisemista, jotta mahdolliset ongelmat responsiivisuudessa huomataan ennen kuin asiakkaasi saapuvat sivuillesi toteamaan asian.

Herättäisikö ennestään tuntematon verkkokauppa sinussa luottamusta jos tekstit olisivat parisenttiä näyttösi ulkopuolella? Ei minustakaan. Verkkokaupan responsiivisuuteen eli toimivuuteen kaikilla laitteilla onkin syytä kiinnittää huomiota erityisesti.

Kulujen läpinäkyvyys & Shopify paketit

Shopifyn kulut ovat hyvin läpinäkyvät ja helposti hahmotettavat. Shopifyn kuukausimaksu sisältää mm. verkkokauppa alustan, blogin, rajoittamattoman määrän tuotteita kauppaan sekä Shopifyn hoitaman tietoturvan. 

Shopify Basic: Kaikki tarvittava, jolla pääsee alkuun verkkokauppaa rakentaessa. Shopify basics kustantaa $29/kk (n.27€). 

Shopifyn hinnastoon voit tutustua tästä

Shopifyä saa myös isomman verkkokaupan tarpeet huomioivan $79/kk (n.74€) hintaisena sekä isoille yrityksille tarkoitetun $299/kk (276€) hintaisena. Ota huomioon, että nämä kuukausikulut eivät kata kolmannen osapuolen maksupalvelua. Maksupalveluista voit lukea alempaa enemmän tässä kirjoituksessa.

Shopify ja sosiaalinen media

Haluaisitko verkkokaupassasi olevan helpot SoMe napit, joista pääsee klikkauksella tutustumaan esimerkiksi Facebook, Instagram, Pinterest tai Twitter -sivuihin? Shopifyyn pystytään lisäämään kaikki sosiaalisen median kanavat helposti asiakkaan näkyville esimerkiksi alaotsikkoon (footer).

Shopify verkkokauppa & SEO (hakukoneoptimointi)

SEO (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan verkkosivun parempaa sijoittumista orgaanisesti Googlen hakutuloksissa. Tarkoituksena on saada oma verkkosivusi nousemaan hakukoneiden hakutuloksissa mahdollisimman ylös ja näin saada maksutonta liikennettä sivuille.

Shopifyn hallintapaneelissa on kohdat joihin syötetään otsikko (header)  ja sivun kuvaus (description). Otsikko ja kuvaus määrittävät sen missä muodossa verkkokauppasi näkyy esimerkiksi Googlen hakutuloksissa.

Myös Google Analyticsin ja Facebook Pixelin lisääminen Shopify kauppaan on äärimmäisen helppoa ja onnistuu Shopifyn hallintapaneelista.

Asiakaspalvelu Shopifyssa 

Verkkokauppa liiketoiminnassa asiakaspalvelu on aivan yhtä tärkeää kuin kivijalkakaupassakin. Tärkeää verkkokauppiaille on viestiä asiakkaalle ostotapahtuman jälkeen ja pyrkiä varmistamaan, että tuote on ensinnäkin tullut perille ehjänä. 

Shopify on tehnyt tämän mahdollisimman helpoksi, jolloin voit automatisoida sähköpostien lähettämisen asiakkaalle. Sähköpostilla voidaan jakaa kampanja tarjouksia tai muuten hyödyllistä tietoa tuotteestasi asiakkaalle.

Pitäessäsi omalla toiminnallasi huolen asiakaspalvelusta aistii asiakas sinun välittävän hänestä myös sen jälkeen kun ostotapahtuma on tehty. Hyvä asiakaspalvelu lisää mahdollisuutta siihen, että asiakas palaa uudestaan verkkokauppaasi ostoksille.

Maksupalvelujen liittäminen (integrointi)

Verkkokauppa tarvitsee myös palvelun jolla sen maksut asiakkaalta verkkokauppiaalle pystytään hoitamaan. Suomalaiset tykkäävät verkko-ostoksia tehdessään käyttää maksamiseen verkkopankkia. Luottokorttitietojen luovuttaminen koetaan siis vieläkin vähän arveluttavaksi. 

Verkkokaupan maksupalveluita valitessaan on hyvä käyttää aikaa miettiessään millä tavoin asiakkaasi todennäköisimmin maksavat ostoksensa. Kun verkkokauppasi omaa mahdollisimman kattavat maksupalvelut luo se edellytykset kaupan syntymiselle. Toisaalta ei kannata pitää verkkokaupassa sellaisia maksupalveluita, joilla asiakkaasi eivät todennäköisesti maksa ja tällätavoin välttää turhia kuluja.

Checkout Finland on OP-ryhmään kuuluva maksupalveluja tarjoava yritys. Checkout Finlandin kautta verkkokauppaan saadaan pankkipainikkeet, luottokorttimaksut, mobiilimaksaminen sekä lasku- ja osamaksupalvelut. 

Samanlaisia palveluita tarjoaa myös suomalainen Paytrail.

Turvallisuus Shopify verkkokaupassa

Shopify hoitaa verkkokaupan turvallisuuteen liittyvät asiat verkkokauppiaan puolesta ja näin verkkokaupan pyörittäjän ei tarvitse stressata. Shopify kuvaileekin sivuillaan, että luoda edellytykset turvalliselle verkkokaupan pyörittämiselle olevan heidän ykkös prioriteettinsa. Shopify investoi jatkuvasti rahaa ja aikaa, jotta he myös pitävät alustansa turvallisena.

Shopify "ostonappi" (buy button)

Onko sinulla nykyinen verkkosivu esimerkiksi Squarespacessa tai WordPressissä ja haluaisit myydä tuotettasi Shopifyn kautta? Tämä onnistuu Shopifyn ratkaisulla nimeltä Buy Button. 

Buy Button antaa mahdollisuuden myydä Shopifyn kautta ilman, että verkkosivujasi tarvitsee siirtää Shopifyyn. Tällä tavoin voit tehdä esimerkiksi Squarespacessa sijaitsevasta blogistasi rahaa tuottavan koneen.

Buy buttonin saa käyttöön Shopify Lite -tilauksella, joka maksaa $9/kk (n.8,30 euroa).

Miksi sinun tulisi valita Shopify?

Shopifyn -pakettien vuoksi niin pienemmän kuin suuremmankin kokoluokan verkkokauppa löytää oikean paketin itselleen Shopifyn kolmesta vaihtoehdosta. Tämän johdosta Shopify käy mielestäni hyvin pitkälti aivan kaikille niin sivutoimista pientä verkkokauppaa pyörittävälle kuin todella suuren luokan bisneksen alustaksi.

Shopifyyn luottavat Suomessa Gugguu, Suomalainen kirjakauppa sekä Fazer. Maailmalla tunnetuimpiin artisteihin lukeutuvat AdeleLady Gaga. Energiajuomayhtiö Red Bull, kosmetiikka kuningatar Kylie Jenner sekä suureen suosioon noussut urheiluvaate brändi Gymshark luottavat myös Shopifyyn.

Shopify verkkokauppa tarjous

Shopifyä voi kokeilla 14 päivää veloituksetta pelkällä sähköpostiosoitteella. Voit siis kokeilla ja rakentaa oman verkkokauppasi testijakson aikana – ilman luottokortti tietojen syöttämistä.

Jos et jostain syystä koe Shopifyä mieleiseksi omalle bisneksellesi voit jättää 14 päivän jälkeen syöttämättä luottokortti tiedot, jolloin testijakso päättyy. Testijakson päätyttyä et pysty enää muokkaamaan kauppaasi.

Jos koet tarvitsevasi apua Shopify verkkokaupan rakennuksessa voit aina kysyä minulta apua tai tarjousta kokonaisen verkkokaupan rakennuksesta.

Aloita 14 päivän ilmainen Shopify kokeilujakso tästä