Askel 10: Blogin lisäys Shopify verkkokauppaan

Askel 10: Blogin lisäys Shopify verkkokauppaan

Blogi on verkkokauppasi yhteydessä oleva sivukokonaisuus, josta löytyy jatkuvasti päivittyvää materiaalia verkkokauppaasi liittyen.

Suosittelemme kaikille verkkokauppiaille blogin ylläpitämistä ja säännöllistä materiaalin tuottamista.

Miksi kirjoittaa blogia verkkokaupan yhteydessä?

Shopify verkkokaupan yhteydessä olevan blogin kirjoittamisella ja ylläpidolla on useita hyötyjä yrityksellesi.

Liikenteen kasvattaminen. Laadukkaan ja kiinnostavan blogin avulla saat hankittua lisää liikennettä verkkokauppaasi. Hakukoneet (esim. Google) suosii verkkosivuja, joilla on säännöllisesti päivittyvää materiaalia.

Brändin rakentaminen. Bloggaaminen on hyvä tapa luoda ja vahvistaa olemassaolevaa verkkokauppasi brändiä. Jakaessasi yrityksen arvoja, tarinoita ja visioita on mahdollisuus luoda syvempää yhteyttä lukijaan.

Lukijan kouluttaminen. Blogi antaa mahdollisuuden innostaa ja kouluttaa lukijoita. Asiakkaamme Kiedo.fi -verkkokaupan blogissa kerrotaan heidän asiakkailleen ohjeita ja vinkkejä tuotteidensa käyttöön.

Sosiaalisen median tuki. Blogikirjoitukset toimivat hyvänä materiaalina sosiaalisen median päivityksiin. Hyvä materiaali sosiaalisessa mediassa houkuttelee lisää seuraajia, joista voi mahdollisesti tulla myöhemmin verkkokauppasi maksavia asiakkaita.

Mitä kirjoittaa Shopify verkkokaupan yhteydessä olevaan blogiin?

Verkkokauppiaan ylläpitämä blogi voi käsitellä vapaasti kaikkia asioita verkkokaupan ympärillä. Kasasimme muutaman vinkin, jonka avulla pystyt alkaa suunnittelemaan ja kirjoittamaan blogia.

Tuote-esittelyt ja arvostelut. Kirjoita blogipostauksia tuotteistasi. Esittele uusimpia tuotteita, kerro niiden ominaisuuksista ja hyödyistä.

Asiakastarinat. Jaa asiakastarinoita ja kokemuksia. Kerro kuinka verkkokauppasi tuotteet ovat auttaneet asiakkaitasi.

Taustatarinat. Kerro mitä verkkokaupan ympärillä tapahtuu. Voit kertoa millainen verkkokauppiaana työpäiväsi on tai voit esitellä työkavereitasi.

Kausimyynnit ja kampanjat. Blogi on hyvä paikka viestiä asiakkaille kausimyynneistä ja verkkokaupan tulevista kampanjoista.

Blogin lisäys Shopifyyn

Blogin lisääminen onnistuu Shopifyyn helposti. Toimintamalli muistuttaa sisältösivujen luontia. Siirry Shopify hallintapaneelissa:

Online store >> Blogs posts >> Create blog post

blogin-lisays-shopify

On aika alkaa kirjoittamaan blogisi sisältöä.

  1. Lisää blogin otsikko (title), jossa kuvataan mahdollisimman selvästi ja houkuttelevasti mitä blogipostaus sisältää.
  2. Blogiteksti (content). Lisää blogisi teksti tähän kenttään. Huomaa, että voit käyttää tekstieditoria, jolla saat muokattua mm. otsikot (H2, H3 ja H4 jne.) oikeanlaiseksi.
  3. Lisää myös blogisi katkelma (excerpt), jossa kuvaat tiivistetysti mitä blogitekstisi sisältää. Katkelma voi olla pituudeltaan 2-3 lausetta.
  4. Lisää blogillesi pääkuva (featured image) ja muokkaa SEO-asetukset kuntoon.
  5. Lopuksi klikkaa blogipostaus näkyviin (visible) tai ajasta blogipostaus (Set visibility date).

Verkkokauppasi blogi on nyt avattu. Muista lisätä blogi myös verkkokauppasi navigaatioon, jotta blogi löytää lukijansa.

Case esimerkki: Kiedo.fi hyödyntää blogia verkkokaupan yhteydessä

Shopify verkkokauppa-alustan päällä pyörivä Kiedo.fi verkkokauppa hyödyntää blogia osana verkkokauppaa. Blogissa opetetaan muun muassa Kiedo kietaisuvyön sidontaan.

Digikaupat avuksi verkkokaupan pystyttämiseen?

Oletko perustamassa yrityksellesi verkkokauppaa?

Oletko siirtymässä toiselta verkkokauppa-alustalta Shopify-alustalle

Digikauppojen avulla pääset oikotietä verkkokauppiaaksi. Ota yhteyttä meihin ja mietitään yhdessä miten voisimme tehdä yhteistyötä.

Takaisin blogiin