Shopify verkkokauppa

Shopify on verkkosivu- ja verkkokauppa-alusta, joka on kohonnut lähivuosina suureen suosioon yrittäjien keskuudessa kansainvälisesti. Shopify verkkokauppa on kehityksen aallonharjalla ja kehittyy jatkuvasti globaalin verkkokaupan suosion kasvaessa. Shopifyn saa suomenkieliseksi, joten se soveltuu hyvin myös suomalaisille yrityksille.

Tämän kirjoituksen luettuasi tiedät enemmän Shopifystä ja sen ominaisuuksista. Jos sinulla herää kysyttävää - ota yhteyttä ja vastaamme sinulle pian!


Yleisimmät syyt miksi asiakkaamme päätyvät Shopify verkkokauppa-alustaan?

Asiakkaamme arvostavat seuraavia asioita:

 • Toimintavarmuutta
 • Nykyaikaista (ja kehittyvää) teknologiaa
 • Helppokäyttöisyyttä

 • Yllä mainittujen syiden vuoksi asiakkaamme, joko aloittavat verkkokauppiaan uransa Shopifyssä tai siirtyvät sinne muilta alustoilta. Törmäämme usein asikkaidemme haasteisiin entisen verkkokauppa-alustansa kaatumisen (=sivun pimeneminen) kanssa. Kaatuminen voi johtua suuresta liikennemäärästä sivuilla (Black Friday ja joulumyynti). Shopifyssä verkkokauppias voi unohtaa tekniset murheet ja oikeasti keskittyä olennaiseen eli verkkokauppansa asiakkaisiin ja tuotteisiin.

  Onko verkkokauppa helppokäyttöinen?

  Shopify on perusasetuksiltaan suhteellisen helppokäyttöinen. Muutaman tunnin opettelun jälkeen jokainen pystyy hallinnoimaan valmiiksi rakennettua verkkokauppaa. Digikaupat rakentaa verkkokaupat alusta loppuun. Verkkokaupan valmistuessa opetamme asiakkaallemme verkkokaupan hallinnoinnin.

  Kannattaako verkkokauppa rakentaa itse?

  Melkein jokainen pystyy sadan tunnin opiskelun jälkeen rakentamaan yritykselleen Shopify kaupan. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että oikeasti toimivan ja myyvän verkkokaupan rakentaminen on ammattilaisellekin haastavaa.

  Verkkokauppa ja sen kaupallinen menestyminen on monen asian summa. Tästä johtuen emme suosittele alkaa rakentamaan yrityksellesi itse verkkokauppaa. Useat asiakkaamme ovat ensin "säästäneet" ja rakentaneet itse verkkokauppansa. Myöhemmin itse rakennettu verkkokauppa on todettu huonosti toimivaksi.


  Verkkokaupan teemat

  Shopifyllä on ammattilaisten valmiiksi tekemiä teemoja eli valmiita pohjia sivuillesi. Ilmaisia teemoja on 8 kappaletta, joiden joukosta voi valita eniten silmää miellyttävän. Maksullisia teemoja on useita kymmeniä erilaisia, jotka ovat jaoteltu eri kategorioihin (urheilu, sisustus, vaatteet & muoti, kauneus & terveys, elektroniikka ja taide).

  Digikaupat toteuttaa kaikki asiakastyöt aina hyödyntäen maksullisia "Premium" teemoja. Premium teemoja räätälöidään mm. koodia muokkaamalla täysin asiakasyrityksen vaatimusten mukaan.

  Maksulliset teemat maksavat kertaostoksena 150-500€ / kappale.

  Verkkokaupan kehittäminen

  Digikaupat rakentaa myyviä ja toimintavarmoja verkkokauppoja. Tämän johdosta asiakkaidemme verkkokauppoja kustomoidaan sovelluskaupasta ladattavilla lisäosilla. Sovelluskauppa toimii samalla tavoin kuin lataisi älypuhelimeen sovelluskaupasta esim. Applen App storesta -sovelluksen. Sovelluskaupassa on ilmaisia sekä maksullisia sovelluksia joiden avulla verkkokauppasi ominaisuuksia voidaan kehittämään haluttuun suuntaan.

  Shopify myyntikanavana B2B ja B2C -yrityksille

  Lisäosilla saadaan tuotua kauppaan ominaisuuksia esimerkiksi B2B myyntiä varten. Kyseisillä lisäosilla voidaan piilottaa verkkokaupan tuotteita tietyltä ryhmältä tai näyttää kirjautuneille yritysasiakkaille (B2B) haluttuja tuoteryhmiä. Tämän johdosta yksi Shopify kauppa pystyy toimimaan samanaikaisesti sekä B2C ja B2B myyntikanavana.

  Lisäosa esimerkki: Kasvata liikevaihtoa lisämyynnillä

  Shopify kauppaan voidaan luoda tuotesivulle "Osta yhdessä ja säästä -10%" -tyylinen lisämyynti kohta. Asiakkaan ollessa kiinnostunut verkkokauppasi tuotteesta - on hän suurella todennäköisyydellä kiinnostunut myös muista verkkokauppasi saman kategorian tuotteista. Ominaisuuden ansiosta verkkokauppiaan on mahdollista myydä asiakkaalle enemmän ja kasvattaa huomattavasti liikevaihtoaan.

  Lisäosa esimerkki 2: Asiakkaiden tuotearvostelut näkyville

  Asiakkaat tykkäävät lukea ja hakea ostospäätöksensä tueksi muiden asiakkaiden mielipiteitä. Shopifyssä voidaan tuotesivulle tuoda "Arvostelut" -kohta, johon asiakas voi kirjoittaa arvostelun. Tämän ominaisuuden ansiosta ostopäätöstä suunnitteleva verkkokauppasi selaaja voi lukea muiden mielipiteitä kyseisestä tuotteesta.

  Huom! Verkkokauppiaalla on täysi kontrolli arvosteluihin ja voit jättää julkaisematta arvosteluja oman harkintasi mukaan.

  Girl in a jacket

  Mobiiliystävällisyys huomioitu

  Verkkokaupan hyvältä näyttäminen ja toimivuus niin pöytäkoneella, tabletilla ja mobiililaitteella on elintärkeää. Kokemuksemme mukaan verkkosivujen vierailijoista 65-75% käyttää sivuja mobiililaitteella ja tämä prosenttiosuus on pikkuhiljaa vuosien varrella noussut tasaisesti.

  Shopifyn omasta teemakaupasta hankitut valmiit teemat toimivat kokemuksemme mukaan erittäin hyvin kaikilla laitteilla. Digikaupat käyttää asiakastöissään merkittävästi aikaa siihen, että asiakkaidemme verkkokaupat toimivat jouhevasti ja näyttävät hyvältä niin pöytäkoneella, tabletilla ja mobiililaitteella.

  Näppärä mobiilisovellus - pyöritä verkkokauppaasi matkapuhelimella

  Shopifyllä on verkkokauppiaalle oma mobiilisovellus. Sovelluksen ansiosta verkkokauppiaan ei tarvitse jatkuvasti vahtia tilauksia tietokoneella. Tilaukset tulevat sovellukseen vanhanajan kassakoneen -äänen säestyksellä (oikeasti).

  Sovellus on suomenkielinen ja todella helppokäyttöinen. Shopify sovelluksen ansiosta verkkokauppiaat pyörittävät kauppaansa vaivattomammin.

  mobiilisovellus

  Verkkokaupan hinta - paljonko maksaa verkkokaupan ylläpito?

  Shopifyn kulut ovat hyvin läpinäkyvät ja helposti hahmotettavat. Shopifyn kuukausimaksu sisältää mm. verkkokauppa-alustan, rajoittamattoman määrän tuotteita kauppaan sekä Shopifyn hoitaman tietoturvan.

  Shopify maksaa edullisimmillaan $29/kk (n. 27€).

  Tutustu Shopify hinnastoon TÄSTÄ >>

  shopify-hinnasto


  Shopifyä saa myös isomman verkkokaupan tarpeet huomioivan $79/kk (n.74€) hintaisena. Isoille yrityksille löytyy myös oma pakettinsa $299/kk (276€) hintaisena. Ota huomioon, että nämä kuukausikulut eivät sisällä esimerkiksi maksupalvelua. Asiakkaillamme on pääosin käytössään $79/ kk maksava Shopify paketti.

  Maksupalveluista voit lukea lisää tämän kirjoituksen loppupuolelta.


  Sosiaalinen media - hyödynnä nykyistä seuraajakuntaasi

  Sosiaalisen median käyttö kasvaa jatkuvasti. Shopify verkkokauppa voidaan yhdistää esimerkiksi Facebookin, Instagramin tai vaikka TikTokin kanssa. Voit siis myydä tuotteitasi hyödyntäen jo mahdollisesti valmista seuraajakuntaasi.


  Shopify verkkokauppa & SEO (hakukoneoptimointi)

  SEO (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan verkkosivun parempaa sijoittumista orgaanisesti Googlen hakutuloksissa. Tarkoituksena on saada oma verkkosivusi nousemaan hakukoneiden hakutuloksissa mahdollisimman ylös ja näin saada orgaanista (=maksutonta) liikennettä sivuille.

  Shopifyn hallintapaneelissa on kohdat joihin syötetään halutut asetukset hakukoneoptimointia varten. Digikaupat toteuttaa asiakastyöt niin, että asiakkaiden verkkokaupat löytyvät hakukoneista mahdollisimman hyvin.

  Myös Google Analyticsin ja Facebook Pixelin lisääminen Shopify kauppaan on mahdollista ja onnistuu Shopifyn hallintapaneelista.


  Kirjoita blogia verkkokaupan yhteydessä

  Oletko aloittamassa verkkokauppaa ja haluaisit blogin kauppasi yhteyteen? Shopify verkkokaupan yhteyteen voidaan rakentaa yksi tai useampia blogeja. Blogi on paikka kertoa myytävien tuotteidesi hyödyistä asiakkaalle. Blogi on myös mainio paikka kertoa verkkokauppiaan tarinaa ja luoda luottamusta kauppiaan ja asiakkaiden välille.

  shopify-blogi

  Sähköpostimarkkinoinnin hyödyntäminen verkkokaupassa

  Verkkokauppa liiketoiminnassa asiakaspalvelu on aivan yhtä tärkeää kuin kivijalkakaupassakin. Tärkeää verkkokauppiaille on viestiä asiakkaalle ostotapahtuman jälkeen.

  Shopify on tehnyt tämän mahdollisimman helpoksi, jolloin voit automatisoida sähköpostien lähettämisen asiakkaalle. Nykyään Shopifyllä on oma sähköpostiautomaatio, jolla pieni verkkokauppa voi hoitaa sähköpostimarkkinoinnin. Shopifyyn saadaan myös yhdistettyä useita edistyksellisiä sähköpostiohjelmia kuten: ActiveCampaign, Klaviyo ja MailChimp.

  Hyvä asiakaspalvelu lisää mahdollisuutta siihen, että asiakas palaa uudestaan verkkokauppaasi ostoksille.


  Maksupalvelujen liittäminen (integrointi)

  Verkkokauppa tarvitsee myös palvelun, jolla maksut asiakkailta tilitetään verkkokauppiaalle. Verkkokaupan maksupalveluita valittaessa on hyvä miettiä millä tavoin asiakkaasi todennäköisimmin maksavat ostoksensa? Suomalaiset kuluttajat tykkäävät yleisesti maksaa ostoksensa verkkopankin kautta, joten maksupalvelun tulee mielellään tarjota verkkopankki painikkeet.

  Kun verkkokauppasi omaa mahdollisimman kattavat maksupalvelut luo se edellytykset kaupan syntymiselle. Toisaalta ei kannata pitää verkkokaupassa sellaisia maksupalveluita, joilla asiakkaasi eivät todennäköisesti maksa ja tällätavoin välttää turhia kuluja.

  Paytrail on suomalaisten verkkokauppiaiden keskuudessa erittäin suosittu maksupalvelu. Paytrailin kautta verkkokauppaan saadaan kaikki yleisimmät maksutavat.

  verkkokaupan maksutavat

  Digikaupat.fi toimii Paytrailin yhteistyökumppanina. Voit kysyä meiltä lisää maksupalveluihin liittyvistä asioista - me selvitämme vastauksen sinulle.

  Kivijalkamyymälän ja verkkokaupan yhdistelmä

  Toimiiko yrityksesi kivijalkamyymälänä, mutta verkkokauppakin houkuttelisi? Shopifyllä on oma Shopify POS (Point Of Sale) kassajärjestelmä, jolla saadaan vaivattomasti toteutettua kivijalkamyymälän ja verkkokaupan yhdistelmä. Shopify Point Of Salen ansiosta verkkokauppa ja kivijalkamyymälä toimii saumattomasti yhteistyössä.


  Onko Shopify turvallinen verkkokauppa-alusta?

  Shopify hoitaa verkkokaupan turvallisuuteen liittyvät asiat verkkokauppiaan puolesta ja näin verkkokauppiaalle vapautuu aikaa. Shopify kuvailee sivuillaan, että heidän "#1 prioriteettinään" on luoda olosuhteet turvalliselle verkkokaupan pyörittämiselle. Kun verkkokauppa-alusta hoitaa turvallisuuden voi verkkokauppias keskittyä omaan liiketoimintaansa.


  Miksi sinun tulisi harkita Shopify-verkkokauppaa yrityksellesi?

  Shopifyä voi parhaiten kuvata adjektiiveilla: Toimintavarma, nykyaikainen ja helppokäyttöinen. Shopify on suunniteltu niin, että se käy niin pienille kuin suuremmillekin yrityksille. Tämän johdosta voit huoletta valita Shopifyn - oli yrityksesi liikevaihto sitten 2 000 euroa kuukaudessa tai useampia miljoonia.

  Shopifyyn luottavat Suomessa NHL kiekkoilija Ville Leinon lifestylebrändi BilleBeino, Fazerin sinisestä tuttu Fazer, lastenvaatebrändi Gugguu, sekä askartelutarvikkeista ja kirjoista tunnettu Suomalainen kirjakauppa.

  Myyvä verkkokauppa yrityksellesi?

  Haluatko ulkoistaa verkkokaupan rakentamisen ammattilaiselle? Toteutamme myyvät Shopify verkkokaupat asiakkaillemme järkevällä aikataululla. Toimimme myös verkkokauppiaan apuna jatkokehittämisessä kaupan valmistumisen jälkeen.

  Digikaupat on virallinen Shopify Partner, joka tarkoittaa meidän olevan Shopifyn yhteistyökumppani.

  Kysy tarjous yksilöidystä verkkokaupasta yrityksellesi: tuomo@digikaupat.fi