Verkkokaupan maksupalvelut Shopifyssä

Verkkokaupan maksupalvelut Shopifyssä

Oletko verkkokauppias tai sellaiseksi haluava?

Onko mielessäsi Shopify verkkokaupan perustaminen?

Tässä kirjoituksessa käyn läpi jokaisen verkkokaupan vaatiman ominaisuuden - maksupalvelun.

Mikä on maksupalvelu?

Kysy lisää maksupalveluntarjoajista minulta

Verkkokauppa tarvitsee maksupalvelun, joka mahdollistaa maksut verkkokauppiaalle aina, kun asiakas on tehnyt ostoksen verkkokaupassa. Suurin syy sille, että asiakas viime metreillä hylkää verkkokaupassa ostoksensa liittyy maksutapoihin. Verkkokauppa liiketoiminnassa on erityisen tärkeää tarjota riittävä valikoima maksutapoja asiakkaalle. 

Verkkokaupan maksupalvelujen lisätessä kaupan kiinteitä kuluja on kuitenkin tärkeää, ettei verkkokaupassa ole turhia maksupalveluja rasittamassa liiketoimintaa.

Maksukäyttäytyminen verkkokaupassa

Miten asiakkaat maksavat ostoksensa sinun verkkokaupassasi? Asiakkaiden haluamat tavat maksaa ostoksensa kannattaa pyrkiä selvittämään mahdollisimman hyvin. Tarjoamalla asiakkaille oikeat maksutavat mahdollistat verkkokauppasi myynnin nousun.

Paytrailin vuonna 2018 teettämän kyselyn mukaan suomalaisten verkko-ostamisen käyttäytyminen jakaantui seuraavalla tavalla:

 • 39% suomalaisista maksaa mieluiten verkkopankkitunnuksilla
 • 25% haluaa maksaa käyttäen maksukorttia
 • 16% haluaa maksaa laskulla
 • 13% PayPal maksupalvelulla
 • 4% haluaa maksaa verkkokaupassa osamaksulla, jolloin ostos voidaan rahoittaa

Huomioidaan vielä, että kuluttajat pitivät maksukorttia yhtenä turvallisimmasta tavasta maksaa verkkokaupassa. 

Samaisessa Paytrailin teettämässä kyselyssä selvitettiin syitä miksi asiakkaan maksuprosessi jää kesken verkkokaupassa:

 • 20% asiakkaista ei löytänyt mieluista maksutapaa
 • 18% törmäsi teknisiin ongelmiin
 • 13% ei saanut maksuprosessia toimimaan
 • 9% ei luottanut sivustoon tarpeeksi viedäkseen ostoksensa loppuun asti
 • 9% mielestä henkilötietojen rekisteröinti oli liian vaivalloista

Asiakkaat ovat verkkokaupassa hyvin kärsimättömiä ja selaimesta painetaan ruksia varsin nopeasti jos maksuprosessi ei toimi. 

Jokainen verkkokauppa on oma yksilönsä, joten on vaikea sanoa ennakkoon täysin varmasti mikä maksupalvelu on asiakkaiden suosikki maksutapa juuri sinun Shopify kaupassa. Yllä olevasta kyselystä saat kuitenkin suuntaviivoja tehdessäsi lopullista valintaa.

Vaihtoehdot maksupalveluiksi

Shopify verkkokauppaan yhdistettäviä maksupalveluita on Suomessa Checkoutin ja Paytrail Oyj:n yhdistymisen jälkeen Paytrail. 90% asiakkaistani käyttää verkkokauppansa maksupalveluna Suomessa Paytrailia. 

Muita vaihtoehtoja on mm. Klarna.

Paytrail

Paytrail tarjoaa verkkokauppiaalle kaikki kotimaiset verkkopankkipainikkeet sekä yleisimmät korttimaksut kuten: Visa, Visa Electron, Mastercard, Eurocard ja American Express. Paytrailin kauppias paneelista saa tilitysraportit .csv ja pdf -muotoisina. Laskujen tekeminen ei ole mahdollista, mutta Paytrailin maksutavoista löytyy lasku- ja osamaksuratkaisu - jonka kuluttaja voi valita ostovaiheessa.

Yksi pakettivaihtoehto sisältää

 • Kaikki 10 kotimaista verkkopankki painiketta
 • Yleisimmät korttimaksut (Visa, Visa Electron, Mastercard, Eurocard ja American Express)
 • MobilePay -mobiilimaksut
 • Collector Bank lasku- ja osamaksu

Paytrail maksupalvelun hinnoittelu

Kuukausimaksu S-paketille 14,90€/kk (+alv 24%)

Kuukausimaksu M-paketille 59€/kk (+alv 24%)

Tutustu Paytrailin hinnastoon tarkemmin täällä

Paytrailin käyttöönotto Shopifyssä onnistuu seuraavien ohjeiden avulla.

Muut ulkomaiset maksupalveluiden tarjoajat Shopifyssä

Shopify verkkokauppaan yhdistettäviä maksupalveluntarjoajia löytyy myös ulkomailta. Ulkomaisia tunnetuimpia maksupalveluntarjoajia ovat mm. Stripe ja PayPal. Shopify tekee yhteistyötä useiden maksupalvelutarjoajien kanssa - katso Shopifyn yhteistyökumppanit tästä.

Miten verkkokaupan maksupalvelu hankitaan?

Maksupalvelun hankinta Shopify verkkokauppaan on tehty erittäin helpoksi. Verkkokauppias valitsee haluamansa maksupalvelun tarjoajan ja tekee sopimuksen tämän kanssa. Sopimuksen teon jälkeen verkkokauppias saa maksu palveluntarjoajalta tekniset tunnukset, jotka viedään Shopifyyn. Tämän yhdistämisen jälkeen maksutavat ovat verkkokaupan käytössä.

Mikä on paras maksupalveluntarjoaja Shopify kauppiaalle?

Maksupalvelun valinta verkkokauppiaalle on tapauskohtainen. Maksupalvelut veloittavat kiinteän kuukausimaksun lisäksi vaihtelevan komission jokaisesta maksutapahtumasta. Esimerkkinä tästä PayPal -maksupalvelu on kuukausimaksuton ja sen hinnoittelu perustuu prosentuaaliseen tai kiinteisiin maksutapahtuma kohtaisiin maksuihin.

Kannattaakin lähteä miettimään oman verkkokauppansa toiminnan kokoa ja nykyisiä (tai oletettuja) maksutapahtumien määriä sekä tavoitteita. Näiden jälkeen pystytään laskemaan mikä maksupalvelu voisi olla järkevin vaihtoehto. 

Mahdollisia ongelmatilanteita varten esimerkiksi Paytrail tarjoaa asiakkailleen kellonympäri (24/7) korkeatasoista asiakaspalvelua. Tällaiset kannattaa mielestäni ottaa ehdottomasti huomioon valitessaan verkkokauppansa maksupalvelukumppania.

Ongelmatilanteita ja kysymyksiä voi ilmetä milloin vain - ja silloin on kiva kun niihin vastataan heti myös lauantai iltana eikä vasta seuraavana maanantaina.

Kysyttävää?

Onko sinulla kysyttävää verkkokaupan maksupalveluista tai tarvitsetko apua niiden yhdistämisessä Shopifyyn?

...Vai onko hakusessa verkkokaupan tekijä?

Digikaupat.fi tekee yhteistyötä Paytrail Oyj:n kanssa, jonka johdosta usein omaan nopean keskusteluyhteyden kyseiseen yritykseen - vaikka juuri sinun kysymyksellesi.

Ota yhteyttä niin ratkaistaan sinun haasteesi!

Takaisin blogiin