Sähköpostimarkkinointi Shopify verkkokauppaan

Sähköpostimarkkinointi Shopify verkkokauppaan

Olennainen osa verkkokaupan pyörittämistä on sähköpostimarkkinointi.

Täysin automatisoitu viestien lähetys esimerkiksi uutiskirjeen tilaajille on oiva tapa vuorovaikuttaa potentiaalisten ja nykyisten asiakkaiden kanssa.

Shopify verkkokauppa-alusta toimii hyvin suurimpien sähköpostiohjelmien kanssa. Olen käynyt läpi Shopifyn kanssa juttelevia sähköpostiohjelmia ja esittelen niistä mielestäni parhaimman.

Miksi hyödyntää sähköpostimarkkinointia?

Digitaalinen (maksettu) mainonta kallistuu jatkuvasti eri alustoilla ja tälle trendille ei näy loppua. Tämän vuoksi verkkokauppiaan on tärkeä ottaa käyttöönsä työkaluja, joilla saadaan lisää potentiaalisia asiakkaita.

Näistä “potentiaalisista asiakkaista” osa muuttuu ajallaan maksaviksi asiakkaiksi, kun sähköpostimarkkinointia tehdään pitkäjänteisesti.

Sähköpostiohjelmalla saadaan luotua täysin automaattisesti toimiva sarja sähköposteja, jotka lähetetään vaikkapa henkilölle, joka on tilannut sivuiltasi uutiskirjeen. Sinun täytyy toki itse kirjoittaa sähköpostiviestit, mutta viestien lähetys on täysin automatisoitu.

Klaviyo - paras sähköpostiohjelma

Olen käynyt läpi ja käyttänyt Shopifyn kanssa kolmea yleisintä sähköpostiohjelmaa: MailChimp, ActiveCampaign ja Klaviyo.

Näistä kolmesta totesin ominaisuuksiltaan parhaimmaksi ohjelmaksi käytettäväksi Shopifyn kanssa Klaviyon.

Klaviyo on myös käytössä Digikaupat.fi -sivulla.

Klaviyolla on oma Shopify sovellus (App) ilmaiseksi ladattavissa Shopify lisäosa kaupassa. 

Sen tarkemmin en käy läpi näiden eri ohjelmien hintoja, koska ne ovat hyvin lähellä toisiaan:

  • Klaviyo on ilmainen 250 sähköpostikontaktiin asti.
  • Tämän kontaktimäärän jälkeen hinta alkaa asteittain nousta ja esimerkiksi 1 000 kontaktin lista rajattomalla viestimäärällä maksaa $30 (n. 25 euroa).

 

Digituotteiden lähetys Klaviyolla

Klaviyolla onnistuu normaalien sähköpostiviestien lähettämisen lisäksi mm. digitaalisten tuotteiden lähetys. Klaviyoon ei pysty lataamaan pdf -tiedostoja, joten esimerkiksi e-kirjojen toimitus asiakkaalle tehdään seuraavalla tavalla:

  1. Lataa e-kirja (pdf -tiedosto) esimerkiksi Google Driveen
  2. Ladattuasi tiedoston Driveen saat hiiren toisella näppäimellä esiin “Hae linkki”
  3. Määritä asetuksiksi, että kaikki linkin saaneet voivat katsella tiedostoa (pdf e-kirjaa)
  4. Lisää tämä linkki Klaviyon sähköpostiviestiin, joka on määritelty lähtemään heti asiakkaan tehtyä oston Shopify verkkokaupassasi

Tarvitsetko apua sähköpostiohjelman asennuksessa?

Onko sinulla Shopify verkkokauppa, mutta toimiva sähköpostiohjelma puuttuu?

Ota yhteyttä ja laitetaan kauppaasi toimintaan sähköpostiohjelma, jotta pääset keräämään ja hyödyntämään sähköpostilistaa. 

Takaisin blogiin