Verkkokurssien ja e-kirjojen myynti Shopifyssä

Digituotteet ovat yleistyneet räjähdysmäisesti lähivuosina. Tästä johtuen törmään aina silloin tällöin kyselyihin siitä, voiko Shopifyn kautta myydä myös digitaalisia tuotteita vai toimiiko Shopify vain fyysisten tuotteiden myyntiin? Shopifyn kautta voi myydä myös digitaalisia tuotteita aivan yhtä näppärästi kuin fyysisiäkin tuotteita. 

Tässä kirjoituksessa digituotteilla tarkoitetaan verkkokursseja ja e-kirjoja.

 

Verkkokurssien myynti Shopifyssä

Verkkokurssien myynti ja toimittaminen asiakkaalle pystytään automatisoimaan täysin. Verkkokauppiaan ei tällöin tarvitse olla “pakkaamassa ja lähettämässä” verkkokurssia asiakkaalle tilauksen jälkeen.

Verkkokurssin videot voidaan piilottaa esim. YouTubeen tai lisätä Google Driveen. Verkkokurssin videoiden linkit (URL) toimitetaan asiakkaalle oston jälkeen automaattisesti sähköpostitse.

Tämän jälkeen asiakas pääsee katsomaan verkkokurssin sisältöä oman aikataulunsa mukaisesti.

 

E-kirjojen myynti Shopifyssä

E-kirjojen myynti ja toimitus asiakkaalle voidaan myös verkkokurssien tapaan automatisoida täysin. E-kirja voidaan ladata Google Driveen ja tämän Drivessä sijaitsevan e-kirjan linkki (URL) toimitetaan asiakkaalle tilauksen jälkeen asiakkaan tilauksen yhteydessä ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Shopifyssä on myös useita lisäosia (App's), joilla digituotteen - kuten PDF -muotoisen e-kirjan voi toimittaa asiakkaalle tilauksen jälkeen.

 

Sekoitus fyysisiä ja digitaalisia tuotteita

Voiko Shopify verkkokaupassa myydä digituotteita sekä fyysisiä tuotteita? Todellakin voi! Tällöin asiakkaan ostaessa fyysisen pakkaamista ja lähettämistä vaativan tuotteen - lähetät tuotteen aivan normaalisti tilauksen jälkeen.

Digitaalinen tuote lähtee asiakkaalle heti tilauksen jälkeen ja fyysinen tuote saapuu myöhemmin.

 

Tarvitsetko verkkokauppaa digitaalisille tuotteille?

Oletko tehnyt verkkokursseja tai e-kirjoja, mutta tyylikäs ja helppokäyttöinen verkkokauppa puuttuu? Onko nykyinen verkkokauppasi jäänyt ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan viime vuosikymmenelle?

Ota yhteyttä ja pohditaan yhdessä kuinka lähdetään rakentamaan verkkokauppaa juuri sinun tuotteillesi.

Takaisin blogiin