Miksi asiakkaamme vaihtavat Shopifyyn?

Miksi asiakkaamme vaihtavat Shopifyyn?

Olemme tehneet useita verkkokauppojen siirtoja muilta alustoilta Shopifyyn.

Tässä kirjoituksessa käymme läpi asiakkailta kuultuja syitä, jonka takia he päättivät siirtää verkkokauppansa Shopifyyn. Asiakkaamme arvostavat verkkokauppa-alustassa mm. seuraavia asioita:

  • Toimintavarmuutta
  • Nykyaikaista (ja kehittyvää) teknologiaa
  • Helppokäyttöisyyttä

Emme mainitse kirjoituksessa verkkokauppa-alustoja, joilta verkkokaupat ovat siirretty Shopifyyn.

Shopify verkkokauppa-alusta ei kaadu suurissakaan myrkyissä

Asiakkaamme arvostavat verkkokauppa-alustan luotettavuutta. Verkkokauppiaan arki ei saa olla verkkokaupan teknisten ongelmien ratkomista. Asiakkaamme haluavat käyttää aikansa heidän asiakkaisiin, tuotekehitykseen ja mainontaan.

Jos verkkokauppa-alusta on pimeänä 4 tuntia Black Friday:sta - sillä voi olla merkittävä vaikutus koko vuoden tulokseen.

Kun verkkokauppa on rakennettu luotettavalle ja varmatoimiselle alustalle Shopifyyn - voi verkkokauppias keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen eikä ongelmien korjaamiseen.

Teknisen tuen saatavuus

Asiakkaat ovat maininneet, etteivät ole saaneet järkevässä aikataulussa apua verkkokauppansa teknisiin ongelmiin. On ollut tapauksia, jossa 15 minuutin työ koodarilta siirtyy kiireen vuoksi kuukauden päähän.

Digikaupat toimii virallisena Shopify kumppanina (Partner), jolloin meillä on viikon jokaisena päivänä ympäri vuoden (24/7/365) yhteys Shopifyyn henkilökuntaan. Tällöin saamme vastauksia suoraan Shopifyltä, jos verkkokauppa-alustassa olisi jokin tekninen häiriö.

Teemme ongelmanratkaisua / kehittämistä asiakkaillemme. Jos verkkokauppiaalle tulee akuuttia tarvetta verkkokaupan muutoksille - me hoidamme nämä pikaisella aikataululla.

Shopify on jatkuvasti kehittyvä verkkokauppa-alusta

Ei ole salaisuus, että Shopify laittaa ison määrän euroja vuosittain alustansa kehitykseen - vuonna 2020 summa oli noin 500 miljoonaa euroa.

Miten tämä näkyy verkkokauppiaalle? Panostaminen tuotekehitykseen näkyy siinä, että Shopifyhyn tulee jatkuvasti uusia hyödyllisiä toimintoja. Myös siinä, että jos ongelmia sattuisi ilmaantumaan - niihin saa vastauksia nopeasti suoraan Shopifyltä.

Shopifyllä on myös oma puhelimeen ladattava appi, jolla moni asiakkaamme pyörittää verkkokauppaansa - ei tarvetta jokapäiväisellä tietokoneen näpyttämiselle.

Shopify sovelluskauppaan (App store) tulee myös jatkuvalla syötöllä uusia lisäosia, jolla verkkokauppaan saadaan räätälöityjä toimintoja.

Monipuolinen, mutta silti äärimmäisen helppokäyttöinen

Ottaen huomioon Shopifyn monipuolisuuden verkkokaupan pyörittämiseen - on se pystytty pitämään myös todella helppokäyttöisenä.

Huom! Shopifyn saa myös suomenkieliseksi, joten englanninkielen opettelulle ei ole välttämätöntä tarvetta.

Verkkokauppias oppii halutessaan valmiin kaupan hallinnan muutamassa tunnissa.

Ominaisuuksia, joita muilta alustoilta puuttuu

Kattava raportointi ja kaupan analytiikka

Shopifystä löytyy kattava raportointi-osio, josta verkkokauppias saa ladattua ulos tietoa kaupastansa. Tiedot kattavat hyvin monipuolisesti kaikkea tarvittavaa “nippelitietoa” verkkokaupasta.

Tiedot saa ladattua (export) omalle koneelle Excel -tiedostona tai tulostettua suoraan Shopifystä. Excel -tiedostot käyvät sellaisenaan esimerkiksi kirjanpitäjille.

Analytiikka -osiosta verkkokauppias näkee nopeasti verkkokauppansa yleisiä mittareita - haluamaltaan aikaväliltä.

Yhdistettävyys

Shopifyn verkkokauppa-alusta ja sen yhdistettävyys esimerkiksi sosiaalisen median kanaviin on tehty erittäin helpoksi. Verkkokauppias voi myydä tuotteitaan niissä kanavissa, jossa hänen asiakkaansa jo valmiiksi on.

Myös teknisempien mainos- ja analytiikka ohjelmien yhdistäminen on helppoa. Google Analytics ja Facebook Pixel yhdistyy Shopifyyn hyvinkin helposti.

Kaupan ulkoasun räätälöinti juuri sinun yrityksesi näköiseksi

Useissa verkkokauppa-alustoissa kaupan ulkoasu (teema) on hyvin rajatusti muokattavissa ilman koodaamista.

Tämä johtaa helposti siihen, että myyt saman kategorian tuotteita lähes täysin samannäköisessä kaupassa kuin kilpailijasi.

Shopify verkkokauppa-alustassa on helppokäyttöinen ulkoasun muokkain, jolla verkkokaupan ulkopintaa voidaan kustomoida halutun näköiseksi ja kilpailijoistasi erottuvaksi.

Huom! Shopifyssä voidaan myös koodia muokkaamalla tehdä muutoksia verkkokaupan ulkonäköön.

Asiakasprojekteissa Shopify teemat räätälöidään aina yritysilmeen mukaiseksi.

Digikaupat toteuttaa verkkokaupat asiakkaan yritysilmeen mukaiseksi. Tämän johdosta toteuttamamme verkkokaupat ovat kaikki omia yksilöitään.

Blogi

Verkkokaupan yhteyteen voidaan Shopifyssä lisätä yksi tai useampia blogeja. Verkkokaupallasi voi olla esimerkiksi kahdelle verkkokauppaa pyörittävälle henkilölle omat blogit: "Jennan blogi" ja "Jonin blogi".

Tämän ominaisuuden johdosta verkkokauppiaalla ei ole tarvetta pitää verkkokauppansa blogia erillään itse verkkokaupasta. 

Kassajärjestelmä (Shopify Point of Sale)

Shopify integraatiot verkkokaupan myymälän välillä? Onnistuu!

Shopify POS:n (Point of Sale) ansiosta kassajärjestelmä saadaan yhdistettyä verkkokaupan kanssa.

Tuotebundlet ja lisämyynti

Haluatko yhdistellä tuotteita ja myydä ns. bundleja eli tuotesettejä? Shopifyllä voidaan luoda tuotesettejä tuotteista, jotka ovat myynnissä myös erikseen - yksittäisinä tuotteita.

Erilliselliset Shopify sovellukset ratkaisevat haasteet liittyen tuotesetteihin. 

Lisämyyntiä ja ristiinmyyntiä varten Shopifyssä on omia lisäosia. Myydessäsi esimerkiksi sähköpotkulautoja voit tuotesivulla tarjota “Osta yhdessä ja säästä 10%” -kohdan, jossa asiakas voi ostaa myös laturin sähköpotkulautaan.

Tämän ominaisuuden ansiosta verkkokauppiaat voivat kasvattaa liikevaihtoaan merkittävästi.

Lahjakortit automaattisesti asiakkaalle

Joudutko nykyisessä verkkokaupassasi tekemään lahjakortin manuaalisesti asiakkaan tilauksen jälkeen? Shopifyssä lahjakortin toimitus asiakkaan sähköpostiin voidaan automatisoida täysin.

Tämän johdosta verkkokauppiaiden ei tarvitse Jouluaattona vahtia sähköpostiaan mahdollisten lahjakortti tilausten varalta.

Verkkokaupan siirto Shopifyyn kanssamme?

Alkaako yrityksesi tarpeet kasvamaan yli vanhasta verkkokauppa-alustasta tai kaipaatko vain uutta ilmettä ja lisää ominaisuuksia?

Kiinnostaisiko lukea asiakkaidemme kokemuksia Shopify-alustasta?

Ota yhteyttä ja annamme tarjouksen verkkokaupasta yrityksellesi.

Takaisin blogiin