Shopify-integraatiot: Avain saumattomaan verkkokauppaan

Shopify-integraatiot: Avain saumattomaan verkkokauppaan

Verkkokaupan maailma on jatkuvassa muutoksessa, ja jokainen kauppias pyrkii tarjoamaan asiakkailleen parhaan mahdollisen ostokokemuksen. Mutta mitä tapahtuu kulissien takana?  

Miten varmistetaan, että kaikki verkkokaupan osa-alueet toimivat yhteen saumattomasti?

Miten varmistetaan, että tilaukset käsitellään oikein, varastosaldot päivittyy reaaliajassa ja markkinointikampanjat tavoittavat oikeat asiakkaat? 

Mistä löytyisi verkkokauppa-asiantuntija auttamaan kehitystyössä? 

Nämä ovat kysymyksiä, jotka jokainen verkkokauppias kohtaa ennemmin tai myöhemmin. Shopify-integraatiot ovat ratkaisu näihin haasteisiin. Ne ovat kuin näkymättömiä lankoja, jotka yhdistävät eri järjestelmät ja sovellukset toisiinsa, mahdollistaen tiedon sujuvan liikkumisen niiden välillä.

Oikein valitut ja toteutetut integraatiot ovat monen verkkokaupan menestyksen avain: ne voivat automatisoida monimutkaisia prosesseja, vähentää virheitä ja parantaa asiakaskokemusta.

Tässä artikkelissa sukellamme syvälle Shopifyyn integraatioiden maailmaan. Käymme läpi eri tyyppisiä Shopify-integraatioita, niiden hyötyjä ja haasteita sekä annamme vinkkejä oikeiden integraatioiden valintaan.

Olitpa sitten vasta aloittamassa verkkokauppaa tai etsit tapoja tehostaa nykyistä liiketoimintaasi, tämä artikkeli tarjoaa sinulle arvokkaita oivalluksia ja työkaluja matkallesi kohti saumatonta verkkokauppaa.

Mikäli olet harkitsemassa Shopifyä verkkokauppasi alustaksi - lue asiakkaidemme Shopify kokemuksia vuosien käytön jälkeen.

Sisällysluettelo

1. Mikä on Shopify integraatio?
2. Shopify-integraation edut: Miksi ne ovat tärkeitä verkkokaupalle?
3. Eri tyyppiset Shopify-integraatiot
4. Shopify POS - yhdistä kivijalkakauppasi verkkokauppaan
5. Integraatioiden hyödyt ja haasteet
6. Kuinka valita oikea integraatio verkkokaupallemme?
7. Integraatioiden asennus ja ylläpito: Mitä verkkokauppiaan täytyy tietää?
8. Case-esimerkkejä toteuttamistamme Shopify-integraatioista
9. Tarvitsetko apua Shopify-integraatioiden kanssa?

>> Ota yhteyttä meihin ja autamme sinua löytämään parhaat integraatiot Shopify verkkokaupallesi. <<

Mikä on Shopify integraatio?

shopify-integraatiot-verkkokaupan-ammattilainen-digikaupat-suomi

Shopify-integraatio tarkoittaa kolmannen osapuolen sovelluksen, palvelun tai työkalun liittämistä Shopify-verkkokauppaan.

Tämä yhdistäminen mahdollistaa kahden eri järjestelmän välisten tietojen saumattoman siirtämisen ja kommunikoinnin.

Integraatiot voivat ulottua yksinkertaisista maksupalveluista monimutkaisiin varastonhallintajärjestelmiin tai markkinointityökaluihin.

Määritelmä ja perusperiaatteet

Shopify-integraation perusperiaate on yksinkertaistaa ja automatisoida verkkokaupan prosesseja. Kun Shopify on integroitu muihin järjestelmiin, kauppias voi hallita useita toimintoja yhdestä paikasta, mikä vähentää manuaalista työtä ja virheiden mahdollisuutta.

Esimerkiksi, kun verkkokauppa on integroitu varastonhallintajärjestelmään, tuotetiedot ja varastosaldot päivittyvät automaattisesti molemmissa järjestelmissä.

Shopify-integraation edut: Miksi ne ovat tärkeitä verkkokaupalle?

shopify-integraatiot-verkkokaupan-expertti-digikaupat-suomi

Shopify integraation suurin etu on automaattinen tietojensiirto järjestelmien välillä. Se pitää liiketoiminnan sujuvana ja tehokkaana.

Kun järjestelmät keskustelevat keskenään automaattisesti, yrityksen henkilökunnalta poistuu yleensä päänsärkyä aiheuttava manuaalinen tietojen siirto ja tiedonsyöttö.

Tämä vähentää inhimillisten virheiden riskiä, jotka joskus johtavat asiakastyytymättömyyteen.

Lisäksi integrointi vapauttaa henkilökunnan aikaa keskittymään olennaisiin tehtäviin, kuten asiakaspalveluun ja myyntiin, sen sijaan että heidän pitäisi käyttää aikaa rutiinitehtäviin. Tämä tehostaa toimintaa, vähentää kuluja ja parantaa kannattavuutta.

Kun kaikki toiminnot sujuvat saumattomasti, henkilökunta voi keskittyä siihen, mikä on tärkeintä: digitaalisen markkinoinnin tehtäviin, asiakkaiden tyytyväisyyteen ja liiketoiminnan kasvuun.

Integraatiot eivät ainoastaan tee arjesta helpompaa, vaan ne voivat myös parantaa yrityksen tulosta merkittävästi.

>> Ota yhteyttä meihin ja autamme sinua löytämään parhaat integraatiot Shopify verkkokaupallesi. << 

Eri tyyppiset Shopify-integraatiot

shopify-integraatiot-verkkokauppa-asiantuntija-digikaupat-suomi

Maksupalvelut

Suomalaisissa Shopify-verkkokaupoissa käytetään useita eri maksupalveluita, jotta asiakkaat voivat suorittaa ostoksensa turvallisesti ja vaivattomasti. Yleisimpiä maksupalveluita ovat esimerkiksi Paytrail, Klarna ja Shopify Payments.

Myös muita usein käytettyjä maksupalveluita ovat PayPal ja Stripe

Nämä palvelut integroituvat saumattomasti Shopifyn kanssa, mahdollistaen nopeat ja turvalliset maksutapahtumat.

Toimitus ja logistiikka

Toimitus ja logistiikka ovat keskeisiä osa-alueita verkkokaupassa. Suomalaiset Shopify-kaupat integroivat usein paikallisia toimituspalveluita, kuten Posti, Matkahuolto ja DB Schenker. 

Shipit ja Pakettikauppa -palveluntarjoajilla verkkokauppias saa yhdellä sopimuksella käyttöönsä usean eri logistiikkatoimijan palvelut.

Logistiikka integraatioiden avulla kauppiaat voivat tarjota asiakkailleen useita toimitusvaihtoehtoja ja seurantapalveluita.

Varastonhallinta

Varastonhallinnan integraatiot auttavat kauppiaita pitämään kirjaa varastotilanteesta reaaliajassa. Suosittuja varastonhallinnan työkaluja ovat esimerkiksi Syncio ja Multi Store Sync. 

Nämä työkalut yhdistävät useamman verkkokaupan varaston, jolloin tuotteiden saatavuus ja varastotilanne päivittyvät automaattisesti.

Markkinointi ja mainonta

Markkinoinnin, mainonnan ja markkinoinnin automaatio integraatiot ovat keskeisiä verkkokaupan kasvulle. 

Suomalaiset Shopify-kaupat käyttävät usein esimerkiksi Facebook Ads -integraatiota, Google Analyticsia ja Klaviyota sähköpostimarkkinointiin. 

Nämä työkalut auttavat kauppiaita tavoittamaan asiakkaita ja analysoimaan markkinointikampanjoiden tehokkuutta.

Asiakaspalvelu

Nykyaikaiseen asiakaspalveluun kuuluvat chatbot ja live-chat lisäosat ja ne ovatkin tulleet yhä suosituimmiksi suomalaisissa Shopify-kaupoissa.  

Työkalut, kuten Shopify Inbox ja Tidio, mahdollistavat nopean ja tehokkaan asiakaspalvelun, joka parantaa asiakaskokemusta.

Kirjanpito ja taloushallinto

Kirjanpidon ja taloushallinnon integraatiot ovat isommille verkkokaupoille välttämättömiä sujuvan verkkokaupan pyörittämisessä. 

Ulkoisen taloushallinto-ohjelmiston yhdistäminen verkkokauppaan on mahdollista.

Suomalaiset Shopify-kaupat käyttävät esimerkiksi Procountoria tai Netvisoria. 

Nämä työkalut auttavat kauppiaita pitämään kirjaa tuloista, menoista ja verotuksesta. Työkalujen avulla vähennetään manuaalisesta tiedonsiirrosta koituvia näppäilyvirheitä.

Arvostelut ja palaute

Asiakasarvostelut ja palaute ovat keskeisiä verkkokaupan luotettavuuden kannalta.

Niiden keräämiseen on näppäriä ohjelmia kuten Judge.me ja Stamped. Niiden avulla on helppoa kerätä ja näytää asiakkaiden arvosteluja verkkokaupassa.

Sosiaalinen media ja myyntikanavat

Sosiaalisen median integrointi saumattomasti verkkokauppaan on tärkeää.

Ne mahdollistavat tuotteiden esittelyn ja myynnin suoraan sosiaalisen median alustoilla kuten Instagram ja Pinterest, laajentaen verkkokaupan näkyvyyttä ja tavoittavuutta. 

Shopify POS - yhdistä kivijalkakauppasi verkkokauppaan

shopify-integraatiot-verkkokauppa-konsultti-digikaupat-suomi

Shopify POS (Point-of-Sale) on Shopifyn oma integraatio, jolla saadaan liitettyä verkkokauppa saumattomasti yhteen kivijalkamyymälän kanssa. 

Shopify POS kassajärjestelmä ja verkkokauppa käyttävät samaa järjestelmää, jolloin mm. Asiakasrekisteri päivittyy ja pysyy ajantasalla. Myymälän henkilökunta voi halutessaan selata koko asiakkaan ostohistoriaa, myös verkossa tehtyjen ostosten osalta.

Shopify POS:n avulla kivijalkakaupan kassa toimii synkronoidusti yhdessä esimerkiksi verkkokaupan varaston kanssa - tuotesaldot pysyvät ajantasalla.

Shopify POS:n käyttöönotto on todella helppoa. Shopify-kauppa yhdistyy maksupäätteeseesi jo ensikertalaiseltakin parissa tunnissa. 

Maksujen vastaanotto myymälässä

Shopify POS järjestelmän integrointi kivijalkamyymälän kanssa vaatii myös muutamia hankintoja.

Kivijalkamyymälän ”aivot” ovat Applen Ipad, jolla Shopify POS pyörii. Shopifyn omasta ohjeesta voit lukea päivitetyt suositukset laitteista.

Tabletin lisäksi suosittelemme hankkimaan seuraavat laitteet:

 • Viivakoodinlukija
 • Tarratulostin
 • iPad-teline
 • Kassaboxi

Maksupäätteiden tarjoajia ja suomalaisille verkkokauppiaille soveltuvia maksupäätteitä ovat:

>> Ota yhteyttä meihin ja autamme sinua löytämään parhaat integraatiot Shopify verkkokaupallesi. <<

Integraatioiden hyödyt ja haasteet

shopify-integraatiot-verkkokauppa-expertti-digikaupat-suomi

Kuinka Shopify-integraatioiden avulla parannetaan asiakaskokemusta ja tehostetaan liiketoimintaa?

Eri ohjelmien väliset liitokset ovat keskeisiä verkkokaupan toiminnan tehostamisessa ja asiakaskokemuksen parantamisessa. Niiden yhteistoiminta tuo monia etuja:

 • Automaatio ja tehokkuus: Integraatioiden avulla manuaaliset prosessit voidaan automatisoida, mikä vähentää virheitä ja säästää aikaa. Esimerkiksi varastonhallinnan ja verkkokaupan integraatio päivittää varastotilanteen reaaliajassa, vähentäen ylivarauksia ja parantaen toimitusvarmuutta.
 • Parannettu asiakaskokemus: Integraatiot mahdollistavat monipuolisten maksutapojen, toimitusvaihtoehtojen ja asiakaspalvelukanavien tarjoamisen. Suomalaisille asiakkaille tämä tarkoittaa tuttujen ja luotettavien palveluiden käyttöä, kuten Paytrailin maksupalvelua tai Postin toimituksia.
 • Reaaliaikainen analytiikka: Markkinointi- ja myyntidata integroituu suoraan verkkokauppaan, mahdollistaen reaaliaikaisen seurannan ja päätöksenteon datan perusteella.
 • Kustannussäästöt: Manuaalisen työn vähentyessä ja prosessien tehostuessa säästyy kustannuksia, mikä voi parantaa verkkokaupan katetta.

Mahdolliset haasteet ja riskit integraatioiden käytössä

Vaikka niiden käyttö tuo mukanaan monia hyötyjä, niihin liittyy myös haasteita ja riskejä:

 • Yhteensopivuusongelmat: Kaikki järjestelmät ja palvelut eivät välttämättä ole yhteensopivia keskenään. Tämä voi aiheuttaa ongelmia integraation toteuttamisessa ja vaatia lisätyötä.
 • Tietoturvariskit: Niiden käyttö voi avata uusia tietoturvauhkia, jos niitä ei toteuteta oikein. On tärkeää varmistaa, että valittua integraatiota päivitetään säännöllisesti.
 • Kustannukset: Vaikka niiden käyttäminen tuo säästöjä pitkällä aikavälillä, niiden toteuttaminen vaatii usein alkuinvestoinnin.
 • Riippuvuus kolmansista osapuolista: Integraatioiden avulla verkkokauppa voi olla riippuvainen ulkoisista palveluntarjoajista. Jos nämä palvelut eivät ole saatavilla, se voi vaikuttaa verkkokaupan toimintaan.

Kuinka valita oikea integraatio verkkokaupallemme?

shopify-integraatiot-verkkokaupan-spesialisti-digikaupat-suomi

Shopify-integraatiota valittaessa kannattaa miettiä näitä asioita:

Huomioitavat tekijät integraatiota valittaessa:

 • Tarpeiden määrittely: Ennen kuin aloitat integraatioiden etsimisen, määrittele tarkasti, mitä tarvitset. Haluatko esimerkiksi parantaa varastonhallintaa, tehostaa markkinointia vai tarjota useampia maksuvaihtoehtoja? Selkeä tarpeiden määrittely auttaa kohdentamaan hakua.
 • Budjetti: Mieti, paljonko olet valmis investoimaan integraatioon. Onko käytössäsi kertaluontoinen budjetti vai kuukausittainen maksu? Muista, että säästöjä voi syntyä pitkällä aikavälillä, vaikka alkuinvestointi olisi suurempi.
 • Yhteensopivuus: Varmista, että valitsemasi integraatio on yhteensopiva nykyisen verkkokauppajärjestelmäsi ja muiden käytössäsi olevien työkalujen kanssa.
 • Skalautuvuus: Mieti, miten integraatio sopeutuu liiketoimintasi kasvaessa. Onko se joustava ja voiko sitä mukauttaa tulevaisuuden tarpeisiin?

Kuinka arvioida integraation luotettavuutta ja suorituskykyä?

 • Arvostelut ja suositukset: Tutki muiden käyttäjien kokemuksia ja arvosteluja. Suositukset ja positiivinen palaute voivat olla merkki luotettavasta ja suorituskykyisestä integraatiosta.
 • Testaus: Ennen integraation lopullista valintaa, testaa sitä mahdollisuuksien mukaan omassa ympäristössäsi. Näin voit varmistua sen toimivuudesta ja suorituskyvystä.
 • Tuki ja asiakaspalvelu: Tarkista, millaista tukea ja asiakaspalvelua integraation tarjoaja tarjoaa. Onko tukea saatavilla suomeksi? Hyvä tuki voi olla korvaamaton, jos kohtaat ongelmia integraation kanssa.
 • Päivitykset ja kehitys: Selvitä, kuinka aktiivisesti integraatiota päivitetään ja kehitetään. Säännölliset päivitykset voivat olla merkki siitä, että integraatio pysyy ajan tasalla ja vastaa jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin.

Integraatioiden asennus ja ylläpito: Mitä verkkokauppiaan täytyy tietää?

shopify-integraatiot-verkkokaupan-tekija-digikaupat-suomi

Integraatioiden asennus ja ylläpito ovat keskeisiä osa-alueita verkkokaupan toiminnassa. Ne voivat vaikuttaa suoraan kaupan sujuvuuteen, asiakaskokemukseen ja liiketoiminnan kasvuun.

Tässä on muutamia keskeisiä seikkoja, jotka jokaisen verkkokauppiaan tulisi tietää integraatioiden asennuksesta ja ylläpidosta:

 • Valmistautuminen: Ennen integraation asennusta on tärkeää varmistaa, että kaikki tarvittavat tiedot ja resurssit ovat saatavilla. Tämä voi sisältää API-avaimia, salasanoja tai muita teknisiä tietoja.
 • Yhteensopivuus: Varmista, että valitsemasi integraatio on yhteensopiva verkkokauppajärjestelmäsi kanssa. Tämä voi säästää monia ongelmia myöhemmin.
 • Asennusprosessi: Vaikka monet integraatiot tarjoavat "plug and play" -ratkaisuja, jotkut saattavat vaatia monimutkaisempaa asennusta. On tärkeää seurata asennusohjeita tarkasti ja testata integraation toimivuus ennen sen ottamista käyttöön.
 • Päivitykset: Teknologia kehittyy jatkuvasti, ja myös integraatiot saavat säännöllisiä päivityksiä. On tärkeää pitää integraatiot ajantasalla, jotta ne toimivat moitteettomasti ja turvallisesti.
 • Tuki ja ylläpito: Integraatioiden ylläpito ei pääty asennukseen. On tärkeää varmistaa, että saat tarvittaessa teknistä tukea ja apua.

Meidän roolimme: Me tarjoamme asiantuntevaa apua integraatioiden asennuksessa ja ylläpidossa. Toteutamme integraatioita Shopify verkkokaupan ja ulkoisten ohjelmistojen välillä.

Toteuttamamme ohjelmisto-integraatiot toimivat saumattomasti verkkokauppasi kanssa. Lisäksi tarjoamme jatkuvaa tukea, jotta voit keskittyä liiketoimintaasi tietäen, että tekninen puoli on hyvissä käsissä. 

>> Ota yhteyttä meihin ja autamme sinua löytämään parhaat integraatiot Shopify verkkokaupallesi. <<

Case-esimerkkejä toteuttamistamme Shopify-integraatioista

shopify-integraatiot-verkkokauppa-ekspertti-digikaupat-suomi

EverydayDesign Oy:n varastonhallinnan integraatio

EverydayDesign Oy on suomalainen sisustustarvikkeiden verkkokauppa. Everydaydesign Oy:n verkkokaupan eri kieliversiot ovat toteutettuna omiin kauppoihinsa, mutta kaikki verkkokaupat (kieliversiot) myyvät saman varaston tuotteita.

Tällöin oli tärkeää, että yrityksen varasto on synkronoitu keskenään niin, että asiakkaan ostaessa suomenkielisestä kaupasta tuotteen - vähenee kyseisen tuotteen varastosaldo myös Englannin- ja saksankielisestä kaupasta.

Digikaupat toteutti verkkokaupan rakennuksen yhteydessä varastonhallinnan integraation Shopify-sovelluksella.

Everydaydesign Oy:n verkkokauppojen varastot pyörivät nyt ajantasalla ympäri vuorokauden.

Frescon Oy:n logistiikkaintegraatio

Frescon Oy on suomalainen suomalainen hyvinvointituotteiden valmistaja.

Digikaupat.fi on toteuttanut kaikki Frescon Oy:n verkkokaupat, joita ovat:

 • Taigacosmetics.com
 • Tervaskanto.fi
 • Cool-x.fi

Kaikissa verkkokaupoissa logistiikka on toteutettu Postin omistamalla Pakettikauppa.fi palvelulla.

Pakettikauppa.fi palvelulla verkkokauppias saa helposti mm. tulostettua pakettikortit suoraan Shopify-hallintapaneelista. 

Pakettikaupalla saatiin myös tuotua kassalle asiakkaan valittavaksi noutopisteet. Asiakkaan syöttäessä osoitteensa kassalla - hakee Pakettikauppa salamannopeasti eri noutopisteet asiakkaalle valittavaksi.

Kiinteistöalan koulutuskeskus Kiinko Oy verkkokurssialustan integrointi

Kiinteistöalan koulutuskeskus Kiinko Oy:n verkkokauppa KiinkoAkatemia.fi on Digikaupat.fi toteuttama.

KiinkoAkatemia myy verkkokursseja, jotka sijaitsevat ThinkiFic-verkkokurssialustalla. Digikaupan toteuttama Shopifyn ja ThinkiFicin -integraatio mahdollistaa automaation verkkokaupan ja verkkokurssialustan välillä.

Tilauksen tullessa Shopifyyn lähtee automaattisesti asiakkaalle tilaamansa verkkokurssimateriaali ja tarkemmat lisäohjeet.

Mitä seuraavaksi?

Tulevaisuuden näkymät ja trendit Shopify-integraatioiden maailmassa ovat lupaavia. Teknologian kehittyessä ja verkkokaupan kasvaessa integraatiot tulevat olemaan entistä keskeisempiä liiketoiminnan menestykselle. 

Uudet teknologiat, kuten tekoäly ja pilvipalvelut, mahdollistavat entistä tehokkaammat ja monipuolisemmat integraatiot, jotka voivat parantaa asiakaskokemusta ja tehostaa liiketoimintaprosesseja.

On kuitenkin tärkeää olla valmis muutoksiin ja pysyä ajan tasalla uusista innovaatioista ja trendeistä integraatioiden alalla.

Tarvitsetko apua Shopify-integraatioiden kanssa?

Tarvitsetko verkkokauppasi yhdistämistä kivijalkamyymälään Shopify POS:n avulla?

Onko mielessäsi erillisen taloushallinnon ohjelmiston integraatio verkkokauppaasi?

Onko harkinnassasi verkkokaupan toteutus tai nykyisen verkkokaupan siirto Shopify-alustalle?

Olemme olleet toteuttamassa ja kehittämässä +40 suomalaista Shopify verkkokauppaa - jo vuodesta 2018.

Olemme jatkuvasti yhteistyössä eri ohjelmistotoimittajien kanssa. Yhteistyön johdosta pysymme kartalla integraatioiden uusista tuulista ja pystymme tarjoamaan näitä asiakkaillemme.

Varmista, että verkkokauppasi on valmis tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin. 

>> Ota yhteyttä ja varmistetaan, että olet askeleen edellä kilpailijoitasi! <<

Takaisin blogiin