Shopify teemat - ymmärrä teemojen sielunmaisema

Shopify teemat - ymmärrä teemojen sielunmaisema

Verkkokaupan menestys ei ole pelkästään tuotteiden laadusta tai asiakaspalvelusta kiinni. Visuaalinen ilme ja käyttäjäkokemus ovat yhtä lailla ratkaisevia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka kauan asiakkaat viipyvät sivustollasi ja palaavatko he ostoksille uudelleen.

Shopify teema ei ainoastaan määritä verkkokauppasi ulkoasua, vaan myös sen toiminnallisuutta ja käytettävyyttä.

Shopify on yksi maailman suosituimmista verkkokauppa-alustoista, ja sen teemavalikoima on laaja ja monipuolinen. Teemat vaihtelevat minimalistisista ja tyylikkäistä malleista aina erikoistuneisiin, toimialakohtaisiin ratkaisuihin.

Sisällysluettelo

1. Shopify-teemojen merkitys verkkokaupassa
2. Teemojen jaottelu Shopify Theme Storessa
3. Teeman valinnan kriteerit
4. Työkalut ja resurssit verkkokauppasi teeman mukauttamiseen
5. Shopify-teemojen tulevaisuuden näkymät
6. Suosituimmat teemat ja niiden kehittäjät
7. Tarvitsetko apua teeman valintaan?

>> Ota yhteyttä ja pohditaan yhdessä kuinka verkkokauppasi saadaan vietyä oman toimialasi ykköseksi! << 

Valinnanvaraa on paljon, mutta miten valita se oikea teema juuri sinun liiketoimintaasi varten? 

Ja kun olet valinnut teeman, miten voit mukauttaa sen vastaamaan tarkalleen brändisi tarpeita ja tavoitteita?

Tässä artikkelissa käymme läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Shopify-teemoista: niiden merkityksestä, valintakriteereistä, mukauttamisesta, päivityksistä ja tulevaisuuden näkymistä. 

Tutustumme myös Shopifyn kehittäjäyhteisöön ja siihen, miten se vaikuttaa teemojen kehitykseen.

Olipa kyseessä sitten ensimmäisen verkkokauppasi perustaminen tai nykyisen kauppasi uudistaminen, tämä artikkeli auttaa sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä ja valitsemaan teeman kauppaasi, joka palvelee parhaiten sekä sinua että asiakkaitasi.

Shopify-teemojen merkitys verkkokaupassa

shopify-teemat-verkkokaupan-tekija-digikaupat-suomi

Miksi teema on tärkeä?

Shopify-teema on valmis mallipohja, joka määrittää verkkokaupan ulkoasun ja rakenteen. 

Se kattaa kaiken sivuston visuaalisesta ilmeestä, kuten väreistä, fonteista ja asettelusta, aina toiminnallisiin ominaisuuksiin, kuten tuotesivujen muotoiluun, ostoskorin toimintaan ja mobiilioptimointiin. 

Teema on siis perusta, jolle verkkokauppa rakennetaan, ja se vaikuttaa suoraan siihen, miten asiakkaat kokevat ja käyttävät kauppaa.

Digikaupat.fi toteuttaa asiakasprojektit aina maksullisiin Premium-teemoihin, joita kustomoidaan koodaamalla asiakkaan visuaalisen ilmeen mukaiseksi.

Miten Shopify teema vaikuttaa asiakaskokemukseen ja konversioihin?

Asiakaskokemus on keskeinen tekijä verkkokaupan menestyksessä. Teema vaikuttaa siihen, miten helposti asiakkaat löytävät etsimänsä tuotteet, miten sujuvasti he voivat selata tuotekategorioita ja miten vaivattomasti he voivat tehdä ostoksia. 

Hyvin suunniteltu ja käyttäjäystävällinen teema parantaa konversioita, sillä se tekee ostokokemuksesta miellyttävän ja vaivattoman. 

Toisaalta, sekava tai hankalasti navigoitava teema voi johtaa siihen, että asiakkaat poistuvat sivustolta ennen ostoksen tekemistä.

>> Ota yhteyttä ja pohditaan yhdessä kuinka verkkokauppasi saadaan vietyä oman toimialasi ykköseksi! <<

Teemojen jaottelu Shopify Theme Storessa

verkkokaupan-expertti-digikaupat-suomi

Mikä on Shopify Theme Store?

Shopify Theme Store on Shopifyn virallinen markkinapaikka, josta kauppiaat voivat hankkia teemoja verkkokaupoilleen. Se tarjoaa laajan valikoiman ammattimaisesti suunniteltuja teemoja, jotka on optimoitu eri toimialoille ja katalogikoolle. 

Teemat ovat keskeinen osa verkkokaupan ulkoasua ja toiminnallisuutta, ja ne määrittävät, miten asiakkaat kokevat ja käyttävät verkkokauppaa.

Shopify teemakaupassa on ilmaisia sekä maksullisia Premium-teemoja.

Suosittelemme aina käyttämään maksullisia Premium teemoja, koska ne omaavat paremman asiakaspalvelun ongelmatilanteissa.

Toimialojen mukaan:

Shopify on jaotellut teemat eri toimialojen mukaan, jotta kauppiaat voivat valita teeman, joka on räätälöity heidän liiketoimintansa erityistarpeisiin. Esimerkiksi:

 • Muoti ja vaatetus: Esimerkiksi "Dawn" on suosittu teema vaatekaupoille ja muotiliikkeille.
 • Ruoka ja juoma: "Taste" on erinomainen valinta kahviloille ja ravintoloille.
 • Taideteollisuus ja käsityöt: "Studio" on suunniteltu erityisesti taiteilijoille ja käsityöläisille.

Katalogikoon mukaan:

Shopifyn teemat on myös jaoteltu tuotekatalogin kokoa silmällä pitäen:

 • Pienet katalogit: "Dawn", “Spotlight” ja “Studio” ovat ihanteellisia pienille kaupoille, joilla on rajallinen tuotevalikoima.
 • Keskikokoiset katalogit: "Ride", “Publisher” ja “Crave” sopii kaupoille, joilla on keskikokoinen tuotevalikoima.
 • Suuret katalogit: "Dawn" teema toimii hyvin myös suuremmissa Shopify kaupoissa.

5 vinkkiä teeman valintaan

 1. Tutki teeman ominaisuudet: Varmista, että valitsemasi teema sisältää kaikki tarvitsemasi ominaisuudet ja toiminnallisuudet.
 2. Mobiilioptimointi: Varmista, että teema on responsiivinen, eli se näyttää hyvältä kaikilla laitteilla, erityisesti mobiililaitteilla.
 3. Asiakasarvostelut: Lue muiden kauppiaiden kokemuksia teemasta ja sen tuesta.
 4. Kustomointimahdollisuudet: Valitse teema, jota voit mukauttaa helposti brändisi mukaiseksi.
 5. Teeman muokkaus myöhemmin koodaamalla on mahdollista. Tämä kuitenkin vaatii osaavaa ja Shopify ympäristön tuntevaa koodaria.

Huom! Shopify teemakaupan teemoja voi testata ilmaiseksi omassa kaupassa ennen ostopäätöstä.

>> Ota yhteyttä ja pohditaan yhdessä kuinka verkkokauppasi saadaan vietyä oman toimialasi ykköseksi! <<

Teeman valinnan kriteerit

verkkokaupan-ammattilainen-digikaupat-suomi

Miten valita oikea teema liiketoiminnallesi?

Teeman valinta on yksi tärkeimmistä päätöksistä verkkokauppaa perustettaessa. Oikea teema auttaa sinua kertomaan brändisi tarinaa ja indentiteettiä asiakkaillesi.

Tässä on muutamia kriteerejä, jotka auttavat sinua valitsemaan oikean teeman liiketoiminnallesi:

Brändin ilme: Valitse teema, joka vastaa brändisi värimaailmaa, fonttia ja yleistä ilmettä. Teeman tulisi heijastaa yrityksesi arvoja ja persoonallisuutta.

Toiminnallisuus: Mieti, mitä ominaisuuksia ja toimintoja tarvitset verkkokaupassasi. Tarvitsetko esimerkiksi suodattimia tuotekategorioille, zoom-toimintoa tuotekuvissa tai erityisiä sosiaalisen median integraatioita?

Mobiilioptimointi: Suurin osa asiakkaista saattaa vierailla verkkokaupassasi mobiililaitteilla. Varmista, että teema on responsiivinen ja näyttää hyvältä kaikilla laitteilla.

Latausnopeus: Nopeasti latautuva verkkokauppa parantaa asiakaskokemusta ja voi vaikuttaa positiivisesti hakukoneoptimointiin. Valitse teema, joka on kevyt ja nopea.

Tuki ja päivitykset: Onko teeman kehittäjä tunnettu ja luotettava? Tarjoavatko he säännöllisiä päivityksiä ja tukea teeman käyttäjille?

Mitä ottaa huomioon teemaa valittaessa?

 • Kustomointimahdollisuudet: Kuinka helppoa teemaa on mukauttaa? Voitko muuttaa fontteja, värejä ja muita elementtejä ilman koodaustaitoja?
 • Integraatiot: Tarkista, tukeeko teema kaikkia tarvitsemiasi kolmannen osapuolen sovelluksia ja työkaluja.
 • Asiakasarvostelut: Lue muiden kauppiaiden kokemuksia teemasta. Onko heillä ollut teknisiä ongelmia? Ovatko he tyytyväisiä teeman toiminnallisuuteen ja ulkoasuun?
 • Hinta: Vaikka monet teemat ovat ilmaisia, joissakin saattaa olla lisäominaisuuksia, jotka ovat maksullisia. Mieti budjettiasi ja sitä, onko teema hintansa arvoinen.
 • Tulevaisuuden tarpeet: Mieti liiketoimintasi kasvua ja tulevaisuuden tarpeita. Valitse teema, joka voi mukautua ja kasvaa liiketoimintasi mukana.

Huom! Yleensä Shopify teemakaupasta ostetut teemat toimivat moitteitta erilaisten integraatioiden kanssa. Tämä kannattaa kuitenkin varmistaa teemantekijältä sähköpostitse.

Valitsemalla teeman huolellisesti varmistat, että verkkokauppasi on houkutteleva, toimiva ja edustaa brändiäsi parhaalla mahdollisella tavalla.

Teeman asetukset ja mukauttaminen

Shopify teemat tulevat aina ns. raakaversioina eli ilman kuvia ja tekstiä. Tämän johdosta verkkokauppiaan tulee muokata teema vastaamaan yrityksensä ilmettä.

Teeman mukauttamisen avulla tuot esille yrityksesi persoonallisuuden ja tarjoat asiakkaillesi ainutlaatuisen kokemuksen.

Miten mukauttaa teeman asetukset vastaamaan brändisi ilmettä?

Aloitetaan perusteista. Värit ovat yksi ensimmäisistä asioista, jotka ihmiset huomaavat verkkosivustolla, ja ne ovat keskeinen osa teeman asetusten mukauttamista. Ne voivat herättää tunteita ja luoda tunnelmaa.

Valitse värit, jotka vastaavat brändisi sävyjä ja viestivät oikeaa sanomaa asiakkaillesi. 

Fontit ovat toinen tärkeä elementti teeman asetusten mukauttamisessa. Ne vaikuttavat siihen, kuinka helppoa sivustosi tekstiä on lukea, ja ne voivat myös kertoa tarinaa brändistäsi.

Olipa valintasi moderni, perinteinen tai leikkisä fontti, varmista, että se sopii yhteen brändisi äänen kanssa ja heijastaa teeman asetusten vaihtoehtoja.

Älä unohda kuvien roolia teeman ulkonäössä. Korkealaatuiset, ammattimaiset kuvat voivat tehdä ihmeitä verkkokaupallesi. Hyvät kuvat näyttävät tuotteesi konkreettisesti parhaassa valossa, kertoa tarinan brändistäsi ja auttaa asiakkaita kuvittelemaan itsensä käyttämässä tuotteitasi.

Verkkokaupan huippulaadukkaista kuvista hyviä esimerkkejä ovat asiakkaidemme verkkokaupat, kuten: 

Työkalut ja resurssit verkkokauppasi teeman mukauttamiseen

verkkokaupan-asiantuntija-digikaupat-suomi

Shopify tarjoaa monia sisäänrakennettuja työkaluja teeman mukauttamiseen. Teeman muokkain (theme customizer) on erityisen kätevä, sillä se antaa sinulle visuaalisen esikatselun muutoksista reaaliajassa. Voit säätää värejä, fontteja, asetteluja ja paljon muuta ilman, että sinun tarvitsee koskea koodiin.

Jos haluat mennä syvemmälle muokkaamisessa, voit tutustua Shopifyn Liquid ja JavaScript -koodikieleen. Liquid on Shopifyn oma mallinnuskoodikieli, joka antaa sinulle enemmän vapautta ja joustavuutta teeman mukauttamisessa.

Maksulliset vs. ilmaiset teemat

Shopify tarjoaa sekä maksullisia että ilmaisia teemoja, ja molemmilla on omat etunsa ja haittansa. Valinta riippuu usein budjetista, tarpeista ja siitä, kuinka paljon haluat mukauttaa verkkokauppasi ulkoasua.

Mikä on ero maksullisten ja ilmaisten teemojen välillä?

Ilmaiset teemat ovat usein yksinkertaisempia ja tarjoavat perusominaisuuksia. Ne ovat hyvä valinta aloittelijoille tai pienille yrityksille, jotka haluavat päästä alkuun nopeasti ilman suuria investointeja. Vaikka ne ovat ilmaisia, Shopify varmistaa, että ne ovat laadukkaita ja toimivat hyvin eri laitteilla.

Kokemuksemme mukaan ilmaisissa teemoissa asiakaspalvelu (teemanrakentajaan) toimii vaihtelevasti.

Maksulliset teemat sen sijaan tarjoavat usein enemmän ominaisuuksia ja mukauttamismahdollisuuksia. Ne on suunniteltu erityisesti niille, jotka haluavat erottua joukosta ja luoda ainutlaatuisen verkkokaupan.

Maksulliset teemat voivat sisältää esimerkiksi erikoisefektejä, animaatioita ja integraatioita kolmansien osapuolten sovelluksiin.

Digikaupat käyttää asiakasprojekteissaan aina maksullisia Premium teemoja, joita kustomoidaan koodaamalla.

>> Ota yhteyttä ja pohditaan yhdessä kuinka verkkokauppasi saadaan vietyä oman toimialasi ykköseksi! <<

Milloin kannattaa investoida maksulliseen teemaan?

Investointi maksulliseen teemaan kannattaa, kun haluat tarjota asiakkaillesi parhaan mahdollisen ostokokemuksen ja kun haluat, että verkkokauppasi erottuu kilpailijoista. 

Jos sinulla on erityisiä toiveita sivustosi ulkoasun tai toiminnallisuuden suhteen, maksullinen teema voi olla paras ratkaisu. Lisäksi, jos liiketoimintasi kasvaa ja tarpeesi muuttuvat, maksullinen teema voi tarjota joustavuutta ja laajennettavuutta tulevaisuuden varalle.

Maksulliset teemat omaavat kokemuksemme mukaan paremman asiakaspalvelun mm. ongelmatilanteita silmälläpitäen.

Teemojen päivitykset ja ylläpito

Shopify-teemojen päivitykset ovat olennainen osa verkkokaupan ylläpitoa. Ne varmistavat, että kauppa toimii sujuvasti, on turvallinen ja tarjoaa parhaan mahdollisen käyttökokemuksen asiakkaille. 

Teemojen päivitykset tulevat automaattisesti ja veloituksetta verkkokauppiaan saataville hallintapaneelissa.

Miksi on tärkeää pitää teema ajan tasalla?

Turvallisuus: Kuten kaikki digitaaliset alustat, myös Shopify on alttiina potentiaalisille tietoturvaongelmille. Teeman päivittäminen voi sisältää korjauksia mahdollisiin turvallisuusaukkoihin, suojaten kauppaa ja sen asiakkaita.

Yhteensopivuus: Shopify julkaisee säännöllisesti päivityksiä ja uusia ominaisuuksia alustalleen. Teeman päivittäminen varmistaa, että se on yhteensopiva näiden uusien päivitysten ja ominaisuuksien kanssa.

Parannetut ominaisuudet: Teeman päivitykset voivat tuoda mukanaan uusia ominaisuuksia tai parannuksia vanhoihin, mikä voi parantaa verkkokaupan suorituskykyä ja asiakaskokemusta.

Miten hallita teeman päivityksiä?

Shopify tarjoaa helpon käyttöliittymän teemojen hallintaan ja päivitykseen. Voit seurata saatavilla olevia päivityksiä suoraan Shopify-hallintapaneelista ja päivittää teeman muutamalla napsautuksella. 

On kuitenkin suositeltavaa tehdä varmuuskopio verkkokaupasta ennen päivityksen suorittamista, jotta voit palauttaa kaupan aiempaan tilaan mahdollisen ongelman sattuessa.

Muista, että päivittäessäsi teeman saatat joutua rakentamaan kauppasi joiltain osin uusiksi. 

Shopify-teemojen tulevaisuuden näkymät

verkkokaupan-konsultti-digikaupat-suomi

Shopify-teemojen ja -alustan kehitys on jatkuvassa liikkeessä, ja teknologian muutokset vaikuttavat siihen, miten kauppiaat ja kehittäjät rakentavat ja mukauttavat verkkokauppojaan. 

Tässä on joitakin tulevaisuuden näkymiä ja trendejä Shopify-teemoissa:

Mobiilin kassakokemuksen parantaminen

Mobiililaitteilla tehtävien ostosten määrä on kasvussa. Shopify tiedottaa uusista ominaisuuksista lähes päivittäin.

Vuonna 2023 tullut yksisivuinen kassa (one-page checkout) on hyvä osoitus Shopify-alustan kehittymisestä.

Teemateknologian kehittyminen

Kehittyneet teemat, kuten Dawn, hyödyntävät moderneja web-teknologioita, kuten React ja GraphQL, tarjoten nopeamman ja saumattomamman käyttökokemuksen.

Kansainvälisen yleisön sitouttaminen

Shopify Markets on työkalu, jolla verkkokauppiaat voivat laajentaa liiketoimintaansa kansainvälisesti tehokkaasti ja kustannustehokkaasti.

Uudet kielivaihtoehdot, valuuttamukautukset ja paikalliset maksutavat tekevät kansainvälisestä kaupankäynnistä entistä helpompaa.

Metafieldien hyödyntäminen

Metafieldit mahdollistavat lisätiedon tallentamisen tuotteisiin, asiakkaisiin ja muihin resursseihin. 

Metafieldillä saadaan tuotua dynaamista (tuotekohtaisesti vaihtuvaa) elementtiä mm. tuotesivuille.

Ne ovat joustava tapa laajentaa Shopifyn perustoimintoja ja parantaa sekä kehittäjien että asiakkaiden kokemusta.

Yhteisöllisyys

Shopifyn kehittäjä- ja kumppaniekosysteemi tarjoaa monia mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja yhteistyöhön. On tärkeää osallistua yhteisöön ja jakaa tietoa ja parhaita käytäntöjä.

Nämä trendit ja innovaatiot osoittavat, että Shopify-teemojen ja -alustan kehitys on jatkuvaa. On tärkeää pysyä ajan tasalla ja mukautua muutoksiin, jotta voidaan tarjota paras mahdollinen kokemus sekä kauppiaille että heidän asiakkailleen.

Suosituimmat teemat ja niiden kehittäjät

verkkokaupan-ekspertti-digikaupat-suomi

Shopify Theme Store on paikka, josta voit löytää yli 100 ilmaista ja maksullista ammattimaisesti suunniteltua verkkokaupan sivupohjaa, jotka voit käyttää omassa verkkokaupassasi. 

Tässä on toimestamme hyväksitodettuja teemantekijöitä:

 • Teemat: Prestige, Impact & Warehouse (Maestrooo.com)
 • Teemat: Palo Alto & Modular (Presidio Creative)
 • Teemat: Impulse, Streamline & Expanse (Archetype themes)

Teeman valintaan kannattaa käyttää aikaa ja mahdollisuuksien mukaan asiantuntijan neuvoja. Teemanvalinta on lopulta suuressa roolissa siinä, kuinka verkkokauppa toimii ja kuinka helppokäyttöinen verkkokauppa on asiakkaalle.

Loppuajatuksia teemoista

Shopify-teemat ovat keskeinen osa verkkokaupan ulkoasua ja toiminnallisuutta. Ne määrittävät, miten asiakkaasi kokevat kauppasi ja kuinka sujuvasti he voivat tehdä ostoksia. 

Olemme käyneet läpi teemojen valinnan, mukauttamisen ja päivityksen tärkeyden sekä tarkastelleet suosituimpia teemoja ja niiden kehittäjiä.

Shopify-verkkokaupan menestys riippuu paljolti siitä, miten hyvin valitset ja mukautat teemoja Shopify alustalle. 

Ota yhteyttä

Oletko törmännyt haasteisiin verkkokauppasi teemaa etsiessä?

Onko harkinnassasi Shopify verkkokaupan perustaminen?

Haluatko sitä ennen lukea asiakkaidemme Shopify kokemuksia?

Tarvitsetko apua verkkokauppasi viemisessä uudelle tasolle?

Olemme toteuttaneet ja käyneet läpi yhteensä satoja suomalaisia verkkokauppoja.

Tästä johtuen meillä on hyvä käsitys siitä, mitä verkkokauppasi asiakas haluaa.

>> Ota yhteyttä ja pohditaan yhdessä kuinka verkkokauppasi saadaan vietyä oman toimialasi ykköseksi! <<

Takaisin blogiin