Käytännön esimerkki muutos- ja kehitystyöstä

Käytännön esimerkki muutos- ja kehitystyöstä

Verkkokaupan valmistumisen jälkeen kannattaa pyrkiä kehittämään kauppaansa jatkuvasti. Toteuttamiskelpoisia kehitysideoita kannattaa katsella muista verkkokaupoista sekä asiakaspalautteita kuuntelemalla.

Tässä kirjoituksessa kerron käytännön esimerkein Tervaskanto verkkokauppaan tekemäni kehityksen, jolla helpotetaan verkkokaupassa liikkuvaa asiakasta.

Mikä oli kehityskohde?

Tervaskanto.fi -verkkokaupalla on “Jälleenmyyjä” -sivu, jossa on satoja tuotteiden jälleenmyyjiä Suomessa ja ulkomailla. Jälleenmyyjä listan suuren määrän vuoksi asiakkaan oli vaikeaa löytää helposti ja nopeasti oman paikkakuntansa Tervaskanto jälleenmyyjät. 

Jokainen sekunti ylimääräistä selailua verkkosivuilla lisää mahdollisuutta sille, että asiakas turhautuu ja painaa ruksia selaimesta. 

Mitä tehtiin?

Jälleenmyyjät -sivuille koodattiin ylälaitaan hakutoiminto, jossa asiakas voi syöttää joko paikkakunnan nimen tai postinumeron mukaan suodattaakseen näkyviin vain tietyn alueen jälleenmyyjät. “Kaupunki” -hakuun syöttämällä “Lappeenranta” ja painamalla hae - suodattuu näkyviin vain Lappeenrannassa olevat jälleenmyyjät. 

Sivuja saatiin asiakkaalle helppokäyttöisemmäksi ja näin ehkäistään turhautumista ja pyritään pitämään asiakas sivuilla ja löytämään haluamansa.

Muita yleisiä muutos- ja kehitystöitä

  • HTML, CSS -koodin muutokset
  • Lisäosien (Apps) asennus verkkokauppaan
  • Verkkotunnuksen yhdistäminen
  • Maksupalveluiden yhdistäminen verkkokauppaan
  • Logistiikkapalveluiden yhdistäminen
  • Maksupainikkeiden kuvat koodaamalla sivun alareunaan (footer) 

Tarvitsetko kehitysideoita?

Onko tavoitteenasi kehittää verkkokauppaasi ja luoda edellytyksiä myynnin kasvulla ja kannattavuuden kehitykselle? Ota yhteyttä ja annan mielipiteeni ja kehitysideoita verkkokauppaasi!

Takaisin blogiin