Verkkokaupan nopeuden parantaminen - 8 vinkkiä

Verkkokaupan nopeuden parantaminen - 8 vinkkiä

Verkkokaupan asiakkaat arvostavat nopeaa toimitusta ja asiakaspalvelua. Hyvään ja nopeaan asiakaspalveluun kuuluu myös sulavasti toimiva verkkokauppa. 

Verkkokauppa, joka lataa asiakkaan haluamat sivut näkyviin nopeasti - parantaa asiakkaan käyttökokemusta ja pitkällä aikavälillä myyntiä.

Miten tehdä verkkokaupasta nopeampi?

Listasimme yleisimpiä asioita, jotka on hyvä käydä läpi kun verkkokaupasta halutaan tehdä nopeampi.

Suuri osa tästä listauksesta sopii verkkokauppaasi - vaikka sen moottorina ei toimisi Shopify-verkkokauppa-alusta.

1. Useimmat Shopify kauppaan ladatut lisäosat tekevät asentaessa automaattisesti kaupan koodiin lisäyksiä. Jos kaupassasi on käyttämättömiä lisäosia - kannattaa ne poistaa. 

Muista lisäosan poiston jälkeen myös poistaa kooditiedostosta lisäosan jättämät jäljet.

2. Älä lisää verkkokauppaasi seurantakoodeja (Google, Facebook ja TikTok jne.), jos aikomuksenasi ei ole hyödyntää niiden keräämää tietoa.

3. Verkkokauppaan lisättävät kuvat kannattaa aina pienentää ennen sivulle lisäämistä. Löydät erilaisia ilmaisia palveluita kuvien pienennykseen, Googlettamalla “Image compression”.

4. Vältä sivuilla olevia rikkinäisiä linkkejä. Rikkinäinen linkki ohjaa “404 -sivulle”. Ohjaa rikkinäiset linkit oikeaan osoitteeseen.

5. Kuvakaruselli etusivulla (slideshow). Isot korkelaatuiset kuvat yhdistettynä automaattisesti vaihtuvaan karuselliin voivat aiheuttaa isoakin muutosta sivun nopeuteen. Harkitse vain yhden staattisen kuvan käyttöä.

6. Pidä teeman muutokset yksinkertaisena. Hienot animaatiot ja monimutkainen navigaatio jne. vaikuttaa sivusi latausnopeuteen. 

Voit aina kysyä itseltäsi: Onko tämä animaatio sivuilla välttämätön asiakaskokemuksen kannalta?

7. Korvaa GIF-kuvat staattisilla kuvilla.

8. Käytä verkkokaupassasi vain yleisiä fontteja. Käyttäessäsi verkkokaupassa fontteja, jotka ei ole ladattuna asiakkaasi tietokoneella, on fontti ladattava ennen kuin tekstiä voidaan näyttää. Tällä voi olla suuri vaikutus sivujen latausnopeuteen.

Älä purista mailaa - verkkokaupan nopeus ei ole maailman tärkein asia

Verkkokaupan nopeus on tärkeää, mutta se ei ole kaikkein tärkeintä. 

Tärkeämpi tehtävä verkkokaupassa on esitellä tuote tai palvelu (=ratkaisu asiakkaan ongelmaan) niin, että asiakas saa riittävän määrän tietoa tehdäkseen ostopäätöksen.

Joskus tämä vaatii Shopify sovelluksia, joilla saadaan tuotua erilaisia ominaisuuksia kauppaan - ja nämä lisäosat hidastavat sivuja.

…Älä siis menetä yöuniasi miettiessä verkkokauppasi nopeutta.

Tarvitsetko apua verkkokauppasi kanssa?

Mietitkö verkkokaupan tekijää, joka toteuttaisi verkkokauppaasi kehittämistä?

Digikaupat toteuttaa toimenpiteitä, jolla verkkokaupastasi saadaan entistä vikkelämpi ja sulavammin asiakkaalle näyttäytyvä kokonaisuus.

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!

Takaisin blogiin